Ο κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ Μιχάλης Σπουρδαλάκης, ο πρόεδρος των ΚΕΕ και ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος και ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης είναι μερικά από τα ονόματα που απαρτίζουν την Επιτροπή που θα αναλάβει τη διενέργεια εθνικού διαλόγου για την Συνταγματική Αναθεώρηση.
Η Επιτροπή συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τόνισε πως «δεν πρέπει να χάσουμε ως χώρα μία μεγάλη ευκαιρία, Συνταγματική Αναθεώρηση δεν γίνεται κάθε μέρα» και ζήτησε να καταγραφούν όλες οι απόψεις.
173566.jpg
«Το Σύνταγμα της χώρας προβλέπει τη διαδικασία, η οποία θα είναι η κοινοβουλευτική. Θέλουμε, όμως, πριν από την προβλεπόμενη από το Σύνταγμα διαδικασία να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, ώστε ο τελευταίος βουλευτής, τα κόμματα, η Βουλή ως συλλογικό υποκείμεν��, να έχουν καταγεγραμμένες τις απόψεις, τις αντιθέσεις, τις συμπτώσεις και τις πιθανές συνθέσεις, μέσα από μία πλατιά και ουσιαστική διαδικασία διαλόγου» σημείωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση.
«Πρόκειται για μία πολύ σπουδαία Επιτροπή και μία πάρα πολύ σπουδαία πρωτοβουλία» δήλωσε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία επίσης συμμετείχε στη συνάντηση καθώς η Επιτροπή θα αποτελείται και από μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Τα μέλη της Επιτροπής Διαλόγου
Συντονιστής της επιτροπής αναμένεται να είναι ο Μιχάλης Σπουρδαλάκης, κοσμήτορας της Σχολής Οι��ονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ.
Απ’ τον ακαδημαϊκό χώρο, στην επιτροπή συμμετέχουν
Ιωάννης Γκόλιας, Πρύτανης ΕΜΠ
Αθανάσιος Δημόπουλος, Πρύτανης ΕΚΠΑ
Ναπολέων Μαραβέγιας, Καθηγητής ΕΚΠΑ
Νίκος Μουζέλης, Ομότιμος Καθηγητής LSE
Πέτρος Παραράς, Ομότιμος Καθηγητής ΔΠΘ, πρώην αντιπρόεδρος ΣτΕ
Απ’ τον επιχειρηματικό χώρο
Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.
Αναστάσιος Τζήκας, Πρόεδρος ΔΕΘ
Απ’ τον χώρο των τεχνών
Γιώργος Κιμούλης, ηθοποιός
Από την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας
Ρένα Δούρου, Περιφερειάρχης Αττικής