Όχι απλός θαυμαστής της Ελένης Μενεγάκη, αλλά… μελετητής της, είναι ο Νίκος Καρανίκας, καθώς, σε συνέντευξή του, αναλύει το λόγο για τον οποίο η παρουσιάστρια είναι «στρατηγός της τηλεόρασης» με βάση την κινεζική φιλοσοφία!

Μετά τα θρυλικά tweets του για την Ελένη και τα μποτάκια της, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού υπεραμύνεται της λατρείας παρά ��ο ότι, όπως λέει, έχει πολλή δουλειά και δεν προλαβαίνει να δει την εκπομπή της. «Τώρα η Μενεγάκη έχει πάει μεσημέρι και εγώ δουλεύω full time. Δεν θα δώσω λογαριασμό σε κανέναν αν βλέπω Μενεγάκη ή όχι. Η Ελένη Μενεγάκη έχει ένα δικό της κόλπο, μια δική της συνταγή. Την έχετε ακούσει ποτέ να μιλά άσχημα για άνθρωπο; Εκεί φαίνεται το μεγαλείο της. Θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τότε τα tweets και όλον τον θόρυβο που έγινε για να κάνει νούμερα η εκπομπή της και να γίνει εκείνη, νούμερο ένα. Δεν είπε κουβέντα η γυναίκα. Δεν έχει ανάγκη από μένα για να τσιμπήσει νούμερα. Και αυτό το έχει αποδείξει», λέει, στο περιοδικό «Down Town».

Ερωτηθείς για τη διαχρονική επιτυχία της παρουσιάστριας, ο κ. Καρανίκας επιστρατεύει την κινεζική φιλοσοφία, την οποία δηλ��νει ότι μελετάει και απαντά: «γιατί είναι όμορφη, ευγενική, διακριτική, δεν κουτσομπολεύει και δεν προσβάλλει ποτέ κανέναν άνθρωπο. Δεν είμαι ο μόνος που εξέφρασα δημόσια τον θαυμασμό μου στην Ελένη Μενεγάκη. Όλη η Ελλάδα την αγαπά. Αν ανοίξει κάποιος έναν κατάλογο και πληκτρολογήσει τυχαία ένα όνομα, εννιά στους δέκα θα απαντήσουν ότι είναι φαν της. Οι Κινέζοι λένε το εξής: υπάρχει η ευφυΐα του στρατηγού και αυτή αναπτύσσεται στη φάση του πολέμου. Όπως βλέπετε, εκτός από το να παρακολουθώ Μενεγάκη, διαβάζω κινέζικη φιλοσοφία και στρατηγική. Η Μενεγάκη, λοιπόν, είναι ένας στρατηγός της τηλεόρασης. Υπάρχει ο πόλεμος των αριθμών και τον κερδίζει. Και καθώς είναι ενταγμένη σε αυτόν τον πόλεμο, αναπτύσσει μια ευφυΐα. Είναι η ευφυΐα του στρατηγού. Πιστεύω ότι θα βρίσκεται στην τηλεόραση μέχρι τη μέρα που θα βαρεθεί η ίδια».

Από την… ανάλυση δεν λείπει ούτε ο μισθός της Ελένης, για τον οποίο ο σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα επισημαίνει πως «παίρνει τόσα λεφτά ακριβώς γιατί δεν προκαλεί. Ο τηλεθεατής δεν θα ρίξει την ευθύνη στην κυρία Μενεγάκη για τα χρήματα που κερδίζει. Θα ρίξει την ευθύνη σε άλλα πράγματα που κρατούν τον ίδιο με χαμηλά μηδενικά. Δηλαδή εγώ παίρνω 1.200 ευρώ. Μου φταίει η κυρία Μενεγάκη γι’ αυτό;».

Πάντως, ο κ. Καρανίκας ζει τόσο πολύ στον αστερισμό της Ελένης, που, στην ίδια συνέντευξη, αναφέρει ότι «η κυβέρνησή μας έχει ένα κάρο προγράμματα που είναι για τους φτωχούς. Δεν κόβουμε το ρεύμα, δεν κόβουμε το νερό, δεν παίρνουμε τα σπίτια. Συνεχίζουν οι άνθρωποι να παίρνουν το επίδομα για τη σίτιση, υπάρχει επίσης επίδομα για το ενοίκιο κ.ο.κ.».

Να δεις που, όσο κάθεται στο γραφείο του, βλέπει «Ελένη» στo YouTube και δεν βλέπει, ούτε ακούει, κάτι για τους πλειστηριασμούς και το ξύλο έξω από τα δικαστήρια, ούτε τις διαμαρτυρίες των συνταξιούχων...