Στην αντεπίθεση πέρασε ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος κατηγόρησε την ΠΟΕΔΗΝ (η οποία τον κατηγόρησε για κοροϊδία, λέγοντας πως οι συ��βάσεις κοινωφελούς εργασίας χρηματοδοτούνται από κοινοτικούς πόρους με σκοπό την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας) πως αυτή είναι που λέει ψέματα και επέμεινε ότι οι 4.000 προσλήψεις στην Υγεία θα γίνουν με τα λεφ��ά από τις τηλεοπτικές άδειες.

«Να ξεκαθαρίσω μια παρανόηση, μια δυσφήμιση που διακινείται τις τελευταίες μέρες ότι τα έσοδα από τις άδειες θα πάνε στη μαύρη τρύπα του χρέους. Τα χρήματα που εισπράχθησαν και όσα εισπραχθούν στη συνέχεια θα αναδιανεμηθούν προς όφελος των ασθενέστερων» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και πρόσθεσε: «Οι πρώτες δύο κινήσεις είναι οι 15.000 θέσεις σε στους παιδικούς σταθμούς και τα 50 εκατ. ευρώ που θα δοθούν μέσω ΟΑΕΔ για πρόγραμμα απασχόλησης 12μηνης διάρκειας. Θα αφορά 4.000 άτομα προσωπικού νοσοκομείων, περίπου 3.000 νοσηλευτές, περίπου 700 λοιπές ειδικότητες και γύρω στα 300 άτομα για τους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Υγείας».

Ο κ. Πολάκης έκανε λόγο για προσπάθεια ανάταξης του συστήματος κ��ι για κατήφορο που έχει πλέον σταματήσει, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση έχει πολλά και ταυτόχρονα μέτωπα.

Αναφερόμενος στο ΚΕΕΛΠΝΟ, το χαρακτήρισε απόστημα και κεντρικό μηχανισμό μεταφοράς μαύρου χρήματος, ενώ ισχυρίστηκε πως υπήρχαν σκανδαλώδεις διαδικασίες στην αγορά ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ στο παρελθόν, αναφέροντας μάλιστα πως ανακαλύφθηκαν 20 «ανενεργά» σε κέντρα Υγείας.

Δείτε ακόμη:

Η κοροϊδία πάει σύννεφο! Ο Πολάκης κάνει προσλήψεις με λεφτά από την Κομισιόν