​Συνάντηση με τους προέδρους των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας θα έχει την Πέμπτη, στις 9:30 το πρωί, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα βρεθούν συγκεκριμένα η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, η πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου Ανδρονίκη Θεοτοκάτου και ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου.

Την Τετάρτη παραιτήθηκαν από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ δύο αντιπρόεδροι του ανώτατου δικαστηρίου, μετά την ματαίωση της διάσκεψης για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και τα όσα επακολούθησαν.

Οι αντιπρόεδροι Κατερίνα Σακελλαροπούλου και Χρήστος Ράμμος κατήγγειλαν ως απαράδεκτη την επίκληση από τον πρόεδρο του ΣτΕ «του κλίματος που έχει διαμορφωθεί» ως λόγο ματαιώσεως της Ολομέλειας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η κ. Σακελλαροπούλου που έχει διατελέσει επί χρόνια και πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, αποδοκίμασε την της υποστηρικτική προς τον Πρόεδρο του ΣτΕ ανακοίνωση της Ένωσης «μετατρέποντας ουσιαστικά την Ένωση, για πρώτη, κατά την αντίληψή μου φορά, σε γραφείο τύπου του Προέδρου του Δικαστηρίου».

Ο κ. Ράμμος τόνισε από την πλευρά του ότι η άποψη «που δέχεται ότι το Δικαστήριο αντί να διασκεφθεί και να εκδώσει απόφαση επί οποιασδήποτε υποθέσεως, ανεξαρτήτως της φύσεώς της, είναι σκόπιμο να αναβάλει επ' αόριστον την διάσκεψή του με την επίκληση ενός κάποιου κλίματος συνιστά κατά την γνώμη μου αρνησιδικ��α».

Την Τρίτη, εξάλλου, επιδόθηκε το πρωί της Τρίτης στον Ισίδωρο Ντογιάκο η απόφαση του δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου με την οποία του επιβλήθηκε ποινή στέρησης αποδοχών 40 ημερών, οδηγώντας τον σε έκπτωση από το αξίωμα του διευθύνοντος την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βόμβες από παραιτηθέντα δικαστή για το ΣτΕ: Με Χούντα παρομοίασε τις μεθοδεύσεις

Ο Τσίπρας συναντάται με δικαστές μετά από τις παραιτήσεις στο ΣτΕ