​Νέο ξεκάθαρο μήνυμα στις προκλητικές δηλώσεις Τούρκων πολιτικών για τη συνθήκη της Λωζάνης και τα ελληνικά νησιά έστειλε από την Κάρπαθο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Κάθε αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάνης, είναι αμφισβήτηση ευρωπαϊκού εδάφους, διαμήνυσε ο κ.Παυλόπουλος, τονίζοντας ότι η Τουρκία πρέπει να γνωρίζει πως γκρίζες ζώνες δεν υπάρχουν παρά μόνο στην φαντασία της.

Ο κ.Παυλόπουλος επέμεινε ότι, εφ’ όσον παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο, παραβιάζεται και η ειρήνη, ενώ υπενθύμισε ότι αυτό το θέμα αφορά και την Ευρώπη, γιατί τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης.

Αναφερόμενος στην Τουρκία, ο κ.Παυλόπουλος σημείωσε ότι στις δύσκολες ώρες που αντιμετώπισε πρόσφατα, με την απόπειρα πραξικοπήματος, η Ελλάδα έτεινε χέρι φιλίας.

Ο κ.Παυλόπουλος ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του νησιού, ενώ κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη, τονίζοντας ότι «η θυσία του διδάσκει τη διαχρονική απάντηση που εμείς, οι Έλληνες, δίνουμε και θα δίνουμε πάντα σε οιονδήποτε επιβουλεύεται την ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ελλάδας μας: “Μολών λαβέ”».

Δείτε επίσης:

«Πόντιος Πιλάτος» το Στέιτ Ντιπάρτμεντ:Κράτησε ίσες αποστάσεις για Ελλάδα-Τουρκία

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ!Τα νησιά του Αιγαίου έγιναν τουρκικά–Έβγαλαν χάρτη και λένε ότι τους τα πήραμε