Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις για τις αποκαλύψεις των δύο αντιπροέδρων του ΣτΕ.

Στον «χορό» των αντιδράσεων μπήκαν εκτός από τη ΝΔ - η οποία εκφράσθηκε με τη δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Γ. Κουμουτσάκου - και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θ. Παπαθεοδώρου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Οι κλυδωνισμοί στο χώρο της Δικαιοσύνης συνεχίζονται μετά την παραίτηση των δύο δικαστών του ΣτΕ από την Ένωση Δικαστών. Η επιβεβαίωση, μέσω των καταγγελιών τους, ότι η ματαίωση της Διάσκεψης του ΣτΕ για την αδειοδότηση των καναλιών, αποτελεί μορφή "αρνησιδικίας" αναδεικνύει ακό��α περισσότερο την κρίση στην οποία έχει περιέλθει η Δικαιοσύνη από κάθε είδους εξωτερικές παρεμβάσεις. Οι Έλληνες δικαστές πρέπει να προστατεύσουν το κύρος και το ρόλο τους μακριά από κάθε πολιτική σκοπιμότητα. Η Δικαιοσύνη είναι θεσμός της Δημοκρατίας και όχι αντικείμενο χειραγώγησης από τον Πρωθυπουργό και τους εντεταλμένους Υπουργούς και άλλους ¨παράγοντες¨ της Κυβέρνησης».

Ποτάμι: «η Δικαιοσύνη δεν είναι και δεν θα γίνει παράρτημα της εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»

«Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να σταματήσουν τις πιέσεις και πρέπει να καταλάβουν ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι και δεν θα γίνει παράρτημα της εξουσίας τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, για «τις ηχηρές παραιτήσεις», όπως υποστηρίζει «των δύο αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας, Κ. Σακελλαροπούλου και Χρ. Ράμμου, από μέλη της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, εξαιτίας της ανακοίνωσης για την αναβολή της διάσκεψης στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. «Τα όσα πολύ σοβαρά καταγγέλλουν με τις επιστολές τους αποδεικνύουν ότι η κατάσταση στη Δικαιοσύνη έχει γίνει θεσμικά επικίνδυνη», τονίζει το Ποτάμι.