«Οπωσδήποτε θα προτιμούσα η δίκη να είχε διεξαχθεί αλλά το τι συμβαίνει σε μια περίπτωση ματαίωσης μιας δικασίμου δεν είναι κάτι το οποίο είναι σκοτεινό ή αόριστο, η δι��ονομία προβλέπει την επανεισαγωγή της δίκης και αυτή οπωσδήποτε θα προχωρήσει», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από την αναβολή της προσφυγής για τις τηλεοπτικές άδειες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νίκος Σακελλαρίου είχε ματαιώσει την Ολομέλεια «λόγω του κλίματος» που όπως υποστήριξε είχε διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομέλειας του ΣτΕ για τις εκκρεμείς υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών», όπως είχε επισημάνει, με ανακοίνωσή του.

Για το κλίμα που υπάρχει στο χώρο της Δικαιοσύνης ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε: «Σίγουρα θα ήταν πολύ προτιμότερο για τη Δικαιοσύνη να λειτουργεί μέσα σε ένα κλίμα ησυχίας και ηρεμίας, αυτό θα βοηθούσε πολύ το έργο της. Δυστυχώς πολλές φορές υπάρχουν και αντιξοότητες και οφείλει να λειτούργει ακόμη και παρ’ όλες αυτές».

Οπωσδήποτε θα προτιμούσα η προσοχή να είναι συγκεντρωμένη στα μεγάλα θέματα της Δικαιοσύνης και όχι σε πρόσκαιρες προστριβές οι οποίες μπορεί να υπάρχουν, θα προτιμούσα να είναι συγκεντρωμένη η προσοχή σε διαδικασίες, σε δομές και όχι σε πρόσωπα αλλά και έτσι προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ:Παραιτήθηκαν δύο μέλη του ΣτΕ καταγγέλλοντας ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ για τις τηλεοπτικές άδειες