​«Όταν οι ελληνικές αρχές μας ενημερώσουν ότι όλα τα προαπαιτούμενα έχουν εκπληρωθεί τότε οι θεσμοί θα συνεδριάσουν για να αποτιμήσουν την εκπλήρωσή τους, πριν εγκριθεί η εκταμίευση. Σας θυμίζω ότι ο Επίτροπος Μοσκοβισί χθες προέτρεψε τις ελληνικές αρχές να ολοκληρώσουν τα προαπαιτούμενα εγκαίρως για το Εurogroup της Δευτέρας» σημείωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Άννικα Μπράιντχαρτ.

Η ίδια, υπενθύμισε επίσης ότι ένα ογκώδες νομοσχέδιο έχει ήδη περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο και πως αναμένεται η ολοκλήρωση και των υπολοίπων ανοικτών θεμάτων.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο βασικό προαπαιτούμενο για την αναμόρφωση της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, κατατέθηκε χθες στο ελληνικό κοινοβούλιο και αναμένεται να ψηφιστεί την Παρασκευή. Στη συνέχεια το Εuroworking Group θα συνέλθει με τηλεδιάσκεψη για αποφανθεί, αναφέρουν πηγές της ευρωζώνης.

Η Άννικα Μπράιντχαρτ δεν παρέλειψε να τονίσει -απαντώντας σε ερώτηση σχετική με υποτιθέμενες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου (που πάντως έχουν διαψευστεί ως τέτοιες από το ελληνικό υπουργείο οικονομικών)- πως «το Grexit σε καμία του έκφανση ή μορφή δεν είναι σήμερα στο τραπέζι και δεν αποτελεί επιλογή, αποφεύχθηκε πέρσι και έκτοτε δεν έχει επιστρέψει», υπογραμμίζοντας ότι «η Κομισιόν υποστηρίζει ενεργά την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ».

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Δείτε ακόμη:

Μία ανάσα πριν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης: Ολοκληρώνεται το deal για τα 14 αεροδρόμια