«Η χώρα οδηγείται στην καταστροφή, αν δεν υπάρξει αλλαγή σκηνικού πολιτικού, αντιλήψεων κοινωνικών και κινητοποίηση των παραγωγικών δυνάμεων» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στο Focus Fm.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, «όπως λέει ο κ. Τσίπρας», το οποίο «έχει αντιμετωπιστεί από το 2012» και έκανε λόγο για πολύ κακή κατάσταση: «Οι θεωρίες συνομωσίας, οι θεωρίες ότι πάντα φταίνε κάποιοι άλλοι και εμείς δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα, αυτές οι θεωρίες είναι που έχουν φέρει τη χώρα σε αδιέξοδο. Και τώρα η κατάσταση είναι πάρα πολύ κακή. Και δεν είναι κακή λόγω τηλεοπτικών αδειών και λόγω ΣτΕ. Είναι κακή και επικίνδυνη οικονομικά».

Όσον αφορά τις τηλεοπτικές άδειες και τις εξελίξεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για πρωτοφανείς καταστάσεις: «Αυτό που συμβαίνει στο ΣτΕ, με το οποίο ασχολούμαι εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες, είναι πρωτοφανές. Το ΣτΕ, από τη σύστασή του, έχει διαμορφώσει μία παράδοση, έχει μία ιστορία πολύ βαριά και έχει ασχοληθεί κατά καιρούς με πολύ σημαντικές υποθέσεις, πολιτικά ευαίσθητες, κοινωνικά κρίσιμες, χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί πρόβλημα σε σχέση με δημόσιες δηλώσεις, σε σχέση με το κλίμα ή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Ποτέ δεν έγινε μία δημόσια συζήτηση, με δημόσιες δηλώσεις του ίδιου του δικαστηρίου δια του Προέδρου του. Άρα έχει πολύ μεγάλη σημασία να σεβόμαστε την παράδοση, και έχει πολύ μεγάλη σημασία να μην δημιουργείται η εντύπωση ότι υπάρχει τέτοια επιρροή προς το δικαστήριο από αυτά που συμβαίνουν στον πολιτικό στίβο ή στην κοινωνία».