Πολιτικά σενάρια τροφοδοτούν η δημοσκοπική πτωση του ΣΥΡΙΖΑ (που κατέγραψε η νέα μέτρηση, του Πανεπιστημίου Μακεδονιας με προβάδισμα στη ��Δ κατά 12,5 ποσοστιαίες μονάδες), αλλά και οι εσωτερικές συγκρούσεις σε κυβέρνηση και κόμμα.

Όλα άρχισαν από τη δημοσκόπηση της "Αυγής", που καταγράφει δυσαρέσκεια των πολιτών από την κυβέρνη��η και υπεροχή της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Επιπλέον, στην ίδια δημοσκόπηση, το 73% των πολιτών λέει «όχι μαύρο στα κανάλια» καθώς εκτιμά πως η χώρα χρειάζεται από 5 τηλεοπτικές αδειες και πάνω.

«Τι θέλατε, να την κρύψουμε τη δημοσκόπηση; Όλες οι δημοσκοπήσεις πριν από τις εκλογές καμία δεν έπεσε. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα βγάζουμε όλες τις δημοσκοπήσεις» σχολίασε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παύλος Πολάκης πάντως, σε ανάρτηση του στο facebook τα εβαλε και με τη δημοσκόπηση της "Αυγής", ενώ η κυβέρνηση μετράει νέες πληγές και από τα χθεσινά επεισόδια με τους συνταξιούχους.

Πληθαινουν πάντως οι υπουργοί με αρνητικό πρόσημο στον δρόμο π��ος τον ανασχηματισμό. Υπάρχουν εσωτερικές γκρίνιες για το Νικό Παππά και το Νικό Φίλη. Το ίδιο ισχύει για το Ν. Τόσκα ενώ προβληματισμός για το μέλλον τους στην κυβέρνηση υπάρχει για τους υπουργούς Θ.Δρίτσα, Ν.Παρασκευόπουλο και Π. Σκουρλέτη, με τον τελευταίο να δηλώνει στην ΕΡΤ ότι οι αλλαγές στην κυβέρνηση θα πρέπει να έχουν ως κριτήριο την αποτελεσματικότητα.

«Ο ανασχηματισμός δεν θα ανακόψει τη φθορά. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα θερίσουν αυτά που έσπειραν» σχολίασε τα σενάρια ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δ. Τσιόδρας, ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1: «Είπα του Τσίπρα είσαι βλάκας αν δεν κάνεις τώρα εκλογές, να έρθει ο Μητσοτάκης, να κόβει μισθούς και συντάξεις και να έχει μπροστά του εκλογική διαδικασία με 0 μπόνους».