Να δημιουργήσει την εντύπωση ότι "μοιράζει" τα χρήματα των τηλεοπτικών αδειών στο κοινωνικό σύνολο, επιχείρησε και πάλι σήμερα η κυβέρνηση, αν και είναι γνωστό ότι αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση να χρησιμοποιηθούν μόνο για δημοσιονομικούς λόγους και το χρέος!

Μετά από τη σύσκεψη που είχαν συγκεκριμένα υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, την υλοποίηση της κάλυψης 4.000 θέσεων απασχόλησης στα νοσοκομεία,την υλοποίηση της κάλυψης 4.000 θέσεων απασχόλησης στα νοσοκομεία και στο Σύστημα Υγείας, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς συνέδεσε το ζήτημα με τα χρήματα από τις… τηλεοπτικές άδειες.

Παππάς: Πιάνουν τόπο τα λεφτά από τις τηλεοπτικές άδειες

«Τα λεφτά από την πρώτη δόση από τις τηλεοπτικές άδειες έχουν εισπραχθεί και διοχετεύονται με τέτοιο τρόπο ώστε να πιάνουν τόπο ακριβώς για να γιατρεύονται οι μεγάλες πληγές που έχουν ανοίξει στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας από τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια», υποστήριξε συγκεκριμένα ο υπουργός Επικρατείας.

Ο Ν. Παππάς σημείωσε ακόμη ότι «η κοινωνική και οικονομική σταθεροποίηση που επισυμβαίνει αυτή τη στιγμή παίρνει σάρκα και οστά» και επισήμανε ότι στη σημερινή σύσκεψη «συζητήσαμε το πώς θα προχωρήσουμε στην ταχεία υλοποίηση της κάλυψης 4.000 θέσεων απασχόλησης στα νοσοκομεία και στο Σύστημα Υγείας». Τόνισε ότι προτεραιότητες είναι η δημιουργία της απασχόλησης και μάλιστα σε τομείς όπου ο κόσμος αντιμετωπίζει τις περισσότερες δυσκολίες.

Στην γραμμή Παππά και ο Πολάκης

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον υπουργό Επικρατείας και ο Παύλος Πολάκης. Όπως ανέφερε με τα 48.800.000 ευρώ από αυτά που εισπράχθησαν από τις άδειες των καναλιών μετά από 27 χρόνια, για πρώτη φορά, «προκηρύσσουμε σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας 4.000 θέσεις στα νοσοκομεία, στις υγειονομικές δομές και τους εποπτευόμενους οργανισμούς από το υπουργείο Υγείας σε όλη τη χώρα, θέσεις κοινωφελούς εργασίας, 12μηνης διάρκειας με τα αντίστοιχα επιδόματα και στόχος μας είναι αυτοί οι άνθρωποι από τις αρχές του Γενάρη να δουλεύουν στα νοσοκομεία , αλλάζοντας την εικόνα που αντιμετωπίζει ο κόσμος αυτή τη στιγμή μετά από 5 χρόνια μνημονιακής καταστροφής».

Η Ράνια Αντωνοπούλου δήλωσε από την πλευρά της μεταξύ άλλων, ότι το υπουργείο Εργασίας καταβάλλει όλες τις δυνατές προσπάθειες για την επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας.

Τσίπρας: Νέα κατάσταση στην Υγεία εντός του 2017
Όσον αφορά το αντικείμενο της σύσκεψης, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι οι προσλήψεις αυτές, εντάσσονται στην βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης, που είναι η ταχεία βελτίωση της κατάστασης και η αντιμετώπιση των προβλημάτων ώστε, εντός του 2017, να υπάρξει μια εντελώς νέα εικόνα για την Δημόσια Υγεία στην χώρα μας.