«Είμαι ξεκάθαρος, δεν έπρεπε να γίνει χρήση δακρυγόνων. Ήταν υπερβολική η χρήση αυτή, γίνεται μόνο σε ακραίες περιπτώσεις» τόνισε ο Νίκος Τόσκας μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM.

Περιγράφοντας το πώς φτάσαμε στη χρήση δακρυγόνων σε συνταξιούχους, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε: «Δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν αυτούς τους ανθρώπους με ώθηση. Ταρακουνήθηκαν τα λεωφορεία με κίνδυνο να ανατραπεί το ένα εξ αυτών και να σπάσει ο κλοιός. Εκεί δόθηκε από τον τοπικό διοικητή η εντολή χρήσης δακρυγόνων. Γίνεται ΕΔΕ, από εκ��ί και πέρα ανέλαβα την πολιτική ευθύνη».

172696.jpg
Όπως τόνισε, συμμερίζεται τα δίκαια αιτήματα των συνταξιούχων: «Ζήτησαν να δουν τον πρωθυπουργό. Τους επετράπη να δουν κάποιο υπουργό, γιατί έλειπε εκείνη την ώρα ο πρωθυπουργός, δεν ήθελαν κι έτσι ξεκίνησαν τα επεισόδια. Σε ό,τι αφορά το δίκιο και εγώ συνταξιούχος είμαι. Μην νομίζετε ότι δεν συμμεριζόμαστε τα προβλήματα αυτών των ανθρώπων, είμαστε στον έκτο χρόνο κρίσης και μνημονίων. Καταλαβαίνετε, η οργή αυτών των ανθρώπων είναι δίκαιη εν πολλοίς, περισσεύει σε πολλές περιπτώσεις και υπερβαίνονται τα όρια από οποιαδήποτε πλευρά».

Απαντώντας σε όσους ζήτησαν να παραιτηθεί αφού αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη, ο κ. Τόσκας είπε ότι τώρα… πέφτουν πολύ λιγότερα δακρυγόνα απ’ ότι παλαιότερα: «Θα ήθελα να ρωτήσω τους υπουργούς των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πόσα δακρυγόνα έπεφταν την εποχή τη δική τους. Γιατί έχω μαζί μου τα στατιστικά στοιχεία, τα οποία μιλάνε για γύρω στα 400 φέτος και γύρω στις 4.000 την εποχή τη δική τους».

172658.jpg
Όπως τόνισε, η απαγόρευση χρήσης των χημικών ισχύει από σήμερα: «Ούτε ένα δακρυγόνο δεν είναι καλό, γι’ αυτό και πήραμε την απόφαση να μη γίνει άλλη φορά χρήση δακρυγόνων απέναντι σε εργαζόμενους ή συνταξιούχους, με ό,τι κινδύνους αυτό περικλείει».

172650.jpg
Από την πλευρά του, ο αστυνομικός των ΜΑΤ που έριξε τα χημικά είπε στην απολογία του πως «οι συνταξιούχοι κουνούσαν τόσο δυνατά την κλούβα, που υπήρχε άμεσος κίνδυνος ανατροπής της με κίνδυνο να έχουμε σοβαρούς τραυματισμούς εκατέρωθεν στην περίπτωση που ανατρεπόταν».

Δείτε ακόμη:

Γιατί "ΨΕΚΑΣΑ" τους συνταξιούχους με ΧΗΜΙΚΑ-Τι είπε στην απολογία του ο αστυνομικός των ΜΑΤ