Την πλήρη αποδοκιμασία της κοινής γνώμης απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης για περιορισμό των τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας σε 4 καταγράφει -μεταξύ άλλων- η δημοσκόπηση της Public Issue για την Αυγή της Κυριακής.

Η πολυδιαφημισμένη «τάξη στο τηλεοπτικό πεδίο» με τον αυθαίρετο περιορισμό των τηλεοπτικών σταθμών σε 4 κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση από τις απαιτήσεις και τον σφυγμό της κοινωνίας, η οποία ζητά σε ποσοστό τουλάχιστον 66% τα κανάλια να είναι από 5 και άνω!

Αν, μάλιστα, προστεθεί σε αυτό το ποσοστό και το 3% που ζητά να μείνει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο όπως είναι σήμερα, δηλαδή χωρίς το «μαύρο» στα κανάλια που προωθεί η κυ��έρνηση, τότε η κοινωνική αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής για τα κανάλια φτάνει στο 69%, δηλαδή 7 στους 10 Έλληνες!

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι -στη δημοσκόπηση της Αυγής θυμίζουμε- υπέρ των 4 τηλεοπτικών αδειών και των χιλιάδων απολύσεων στα ΜΜΕ τάχθηκε μόλις το 7%, ενώ ακριβώς το ίδιο ποσοστό (7%) φαίνεται πως θέλει σκληρό «μονοπώλιο» ή και «μαύρο» στην ενημέρωση, αφού επιθυμεί μόλις έναν ή… και κανέναν τηλεοπτικό σταθμό!

Η διαφορά είναι αξιοσημείωτη σε σχέση με την έρευνα της ίδιας εταιρείας τον Απρίλιο του 2016, όπου το ποσοστό της κοινωνίας που ζητούσε από 5 κανάλια και πάνω ήταν στο 52%.

31.jpg

Δείτε ακόμη:

Γκάλοπ στην «Αυγή»: Καταλληλότερη μια κυβέρνηση ΝΔ με 36% έναντι 14% για ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ