Πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να ερμηνεύσουν την δημοσκόπηση της "Αυγής", η οποία καταγράφει την έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών για την κυβέρνηση και την υπεροχή της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το Μάξιμου ωστόσο επισημαίνει ότι πολλές δημοσκοπήσεις που έγιναν πριν τις εκλογές έπεσαν τελικώς έξω.

Κάποιοι είδαν προσπάθεια συσπείρωσης ενόψει του συνεδρίου. Άλλοι πάλι, πως παρά τις περί αντιθέτου δηλώσεις για εκλογές το 2019, φτιάχ��ει ήδη το κλίμα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, όταν μάλιστα αρκετοί στο κόμμα υποστηρίζουν τη βελούδινη αποχώρηση από την εξουσία.

Υπάρχουν και εκείνοι που πίσω από την δημοσκόπηση είδαν τις εσωτερικές διαφω��ίες σε κυβέρνηση και κόμμα.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι τα μαχαίρια έχουν βγει για τα καλά στο εσωτερικό του σύριζα.

Τα όσα αποκαλύπτει η δημοσιογραφική έρευνα με φόντο τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, έχουν βγάλει στην σέντρα τον Νίκο Παππά και τον Χρήστο Σπιρτζη. Στο παρασκήνιο στελέχη του κόμματος χρεώνουν στους δυο υπουργούς κακούς χειρισμούς στο θέμα των αδειών, καθώς εκτιμούν πως άφησαν χώρο στην αντιπολίτευση να αμφισβητηθεί το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς.

Ο Νίκος Φίλης μπορεί να απέσπασε "20αρι" από τον Αλέξη Τσιπρα για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, όμως για τον χειρισμό του στο θέμα των θρησκευτικών, πήρε από πολλούς κάτω από τη βάση.

Ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τοσκας βρίσκεται συνεχώς στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η κίνηση ΠΡΑΤΤΩ στην οποία ανήκει, με επικεφαλής τον Νίκο Κοτζια έχει βγάλει "κόκκινη" κάρτα για την μεταφορά των ΔΕΚΟ στο υπερταμειο.

«Ο ανασχηματισμός δημιουργεί έναν αέρα, ένα κλίμα, μια αισιοδοξία. Όμως αυτό που χρειάζεται τη δεδομένη στιγμή, είναι περισσότερη δουλειά», είπε από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής στα Παραπολιτικά

Επιπλέον, η πρόσφατη συζήτηση στη βουλή ανέδειξε και την απροθυμία των βουλευτών του σύριζα να υποστηρίξουν αυτά που ψήφισαν, ενώ δεν λείπουν και οι εσωκομματικοί ψίθυροι για σιωπή από τον πρόεδρο τη βουλής Νίκο Βουτση.