Σημαντικό προβάδισμα δείχνουν οι προτιμήσεις των πολιτών σε δημοσκόπηση της Public Issue για την εφημερίδα "Αυγή", σε μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, έναντι μιας διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ: Το 36% κρίνει ότ�� μία κυβέρνηση ΝΔ θα ήταν η καταλληλότερη για τη χώρα, έναντι το 14% που απαντά στην ίδια ερώτηση ότι είναι καταλληλότερη μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η ίδια δημοσκόπηση καταγράφει γενικότερα συναισθήματα απογοήτευσης και δυσαρέσκειας, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (85%) απαντά ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση. Επίσης το 90% δηλώνει δυσαρεστημένο από τη λειτουργία της κυβέρνησης και το 80% από τη λειτουργία της αντιπολίτευσης.

Ένας στους δύο ψηφοφόρους (51%) εκτιμά ότι «μάλλον χρειάζεται να γίνουν εκλογές», ενώ με μεγάλη διαφορά προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία. Συγκεκριμένα, οι πολίτες απαντούν πως καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 42% έναντι 23% του Αλέξη Τσίπρα. Το 32% των ερωτηθέντων απαντά ότι κανένας από τους δύο δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός.

Στο ερώτημα ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας το μεγαλύτερο ποσοστό πάντως (45%) απαντά «ούτε η σημερινή, ούτε μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».