​«Εμφύλιος» φαίνεται να έχει ξεσπάσει στην κυβέρνηση μετά τις καταγγελίες ότι προσφυγόπουλα έπεσαν θύματα εξευτελισμού από αστυνομικούς του τμήματος Ομονοίας.

Ερώτηση 21 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την αυταρχική συμπεριφορά αστυνομικών του ΑΤ Ομονοίας

21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Χρήστο Καραγιαννίδη φέρνουν με ερώτηση τους προς τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή το θέμα στη Βουλή, ζητώντας –εφόσον ευσταθούν οι καταγγελίες- να ληφθούν μέτρα... ενάντια στους επίορκους αστυνομικούς, που κηλιδώνουν το Σώμα με τις πράξεις τους.

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

H καταγγελία, η οποία έγινε γνωστή από την σελίδα «Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26» στο Facebook, αφορά περιστατικό που φέρεται να συνέβη την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα, οι γονείς κατέθεσαν μήνυση εναντίον των αστυνομικών και κατήγγειλαν ότι πέντε μετανάστες, ηλικίας από 12 έως 22 ετών, ενώ πήγαιναν να παίξουν σε θεατρική παράσταση στην οδό Ασκληπιού στάθηκαν στο δρόμο μετά από απαίτηση αστυνομικών της ΔΙΑΣ, στο ύψος του Πολυτεχνείου.Οι δύο μηχανές που ήταν αρχικά στο σημείο, γρήγορα έγιναν 8 ενώ στην συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, στο σημείο έσπευσαν και 2 περιπολικά. Έπειτα από έρευνα κατασχέθηκαν πέντε πλαστικά όπλα μινιατούρες (όπου αγοράστηκαν απ' το περίπτερο για την παράσταση), ένα laptop, καθώς και τα κοστούμια της παράστασης.

Στη συνέχεια, πάντα σύμφωνα με την καταγγελία, κατασχέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα, με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με τους γονείς τους.

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο Α.Τ. Ομονοίας, όπου και κρατήθηκαν επτά ώρες περιμένοντας να γίνει εξακρίβωση στοιχείων ενώ κάποια στιγμή, ένα από τα παιδιά κατάφερε να πάρει το κινητό τηλέφωνό του και να ειδοποιήσει την οικογένεια του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων των παιδιών, εξαναγκάστηκαν να γδυθούν, με σεξουαλικά υπονοούμενα. Έπειτα τα ανάγκασαν να κάνουν κύκλους γυμνά σε ένα δωμάτιο 2x2 υπό τα βλέμματα ένστολων και όσα αρνήθηκαν να κατεβάσουν το εσώρουχό τους, χτυπήθηκαν, εξυβρίστηκαν με ρατσιστικό και σεξουαλικό περιεχόμενο.

Όταν οι γονείς και οι δικηγόροι έφτασαν στο αστυνομικό τμήμα, τους γνωστοποιήθηκαν τα γεγονότα. Τελικά, όπως προαναφέραμε, οι γονείς υπέβαλαν μήνυση και οι προσαχθέντες αφέθηκαν μετά από 10 ολόκληρες ώρες, όπου κρατούνταν χωρίς καμία κατηγορία.
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Είχαμε πληροφορίες για οπλισμό-Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, «η έρευνα που έγινε από αστυνομικά όργανα την 27η Σεπτεμβρίου 2016 σε 5 ανήλικους και 2 ενήλικες στηριζόταν σε πληροφορίες για οπλισμό. Ακολούθησαν προσαγωγές στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, όπου διαπιστώθηκε ότι είχαν στην κατοχή τους πλαστικά ομοιώματα»

Μετά την έρευνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, ένας εκ των πέντε ανηλίκων και ο πατέρας του μαζί με δικηγόρο υπέβαλε μήνυση σε βάρος ενός αστυνομικού. Τις κατα��γελίες ανάρτησε στο διαδίκτυο η συνήγορος.

Τα αναφερόμενα στην ανάρτηση της συνηγόρου υιοθέτησαν 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υπέβαλαν κοινοβουλευτική ερώτηση.

Από την πρώτη στιγμή δόθηκαν οδηγίες, ώστε τα στοιχεία της υπόθεσης να υποβληθούν στον εισαγγελέα και παράλληλα να ξεκινήσει διοικητική εξέταση από την Αστυνομία.

Το Υπουργείο τονίζει ότι ερευνά κάθε περίπτωση υπέρβασης νόμων και κανονισμών και είναι γνωστό ότι είναι αμείλικτο σε κάθε διαπιστωμένη περίπτωση παραβιάσεων, αλλά οφείλει να είναι και δίκαιο.

Όπως λένε συνεργάτες του Ν.Τόσκα, το υπουργείο δεν βιάζεται να βγάλει πρόωρα συμπεράσματα, όταν οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.

«Πάντως προκαλεί εντύπωση κάθε άκριτη υιοθέτηση καταγγελιών, όταν είναι υπό διερεύνηση κάθε πτυχή της υπόθεσης», επισημαίνεται στο τέλος, αφήνοντας έτσι αιχμές για τους 21 βουλευτές.

Δείτε επίσης:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΚ για άνδρες του Α.Τ. Ομονοίας- Εξανάγκασαν ανήλικα παιδιά να γδυθούν

ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ τα όσα καταγγέλλει η Ηλέκτρα-Λήδα Κούτρα ότι συνέβησαν στο ΑΤ Ομόνοιας