​​Νέα επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών. «Ντροπή και αίσχος για όσους ανεπιτυχώς επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν και να πιέσουν δημόσιους λειτουργούς, για να διαφυλάξουν τα ιδιαίτερα συμφέροντά τους» δήλωσε ο κ. Παππάς.

Ο υπουργός Επικρατείας ανακοίνωσε επίσης την καταβολή της 1ης δόσης για την τηλεοπτική άδεια και από την εταιρεία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη και ανέφερε ότι οι τέσσερις υπερθεματιστές έχουν ήδη καταθέσει στα δημόσια ταμεία 85 εκατ. ευρώ.

«Ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών ήταν μια κορυφαία δ��σμευση της κυβέρνησης και αποδείχθηκε πως ήταν θωρακισμένος από όλες τις πλευρές και είχε δικλείδες ασφαλείας για όλα τα ενδεχόμενα» υποστήριξε, χωρίς όμως να απαντήσει στις σημερινές αποκαλύψεις του καθηγητή Λαζαράτου για τα «παρατράγουδα» στη διαδικασία.

Ο κ. Παππάς κατηγόρησε ακόμη τη ΝΔ ότι «επέλεξε να διασυρθεί και να συρθεί πίσω από καθόλου έννομα συμφέροντα όσων νόμιζαν πως η αεροπειρατεία των συχνοτήτων θα συνεχιζόταν για πάντα». Ο ίδιος δήλωσε ότι από τον Ιανουάριο του 2015 έχουν εισπραχθεί πάνω από 51 εκατ. ευρώ από τα τέλη χρήσης συχνοτήτων και από τον φόρο στη διαφήμιση. Δεν απάντησε όμως σχετικά με τα διαφυγόντα έσοδα του Δημοσίου από φόρους, τέλη συχνοτήτων και ασφαλιστικές εισφορές στα Ταμεία.

«Με τα χρήματα που έχουν εισπραχθεί από τις τηλεοπτικές άδειες, επιτρέπεται σε 15.000 παιδιά να έχουν πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς και επιπλέον έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία για τη στήριξη των νοσοκομείων με 4.000 νοσηλευτές» υποστήριξε ακόμη ο υπουργός Επικρατείας. Πάντως, όπως ήδη έχει αποκαλύψει το Star, τα έσοδα από τις τηλεοπτικές άδειες προορίζονται βάσει Μνημονίου για δημοσιονομικές ανάγκες και το χρέος μόνο, ενώ δεν μπορούν να διατεθούν για κοινωνικές δαπάνες.