«Αδιανόητη» χαρακτηρίζει η κυβέρνηση τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου για την συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες, η οποία διακόπηκε, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σε απάντηση που εξέδωσε συγκεκριμένα το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού υποστηρίζει ότι «ο κ. Κουμουτσάκος προέβη σήμερα σε μια πρωτοφανή δήλωση, αναφέροντας επί λέξει ότι “μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στο ΣτΕ, η υπόθεση τηλεοπτικές άδειες έγινε από σκοτεινή, σκοτεινότερη”».

«Η αδιανόητη αυτή δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ» τονίζει, «επιχειρεί ευθέως να αμφισβητήσει την ικανότητα της Δικαιοσύνης και μάλιστα ενός ανώτατου Δικαστηρίου, όπως το ΣτΕ, να απονείμει δικαιοσύνη, στοχοποιώντας μια δικαστική λειτουργία και μια συγκεκριμένη διαδικασία ως "σκοτεινή"».

Το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού υποστηρίζει ακόμη ότι «η σαφής απάντηση της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ επισημαίνει ήδη ότι όσα «”σκοτεινά” αναφέρονται στον τύπο για την ματαίωση της συνεδρίασης του ΣτΕ, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

«Ωστόσο», ισχυρίζεται, «η ευθύνη της ΝΔ για την πρωτοφανή αμφισβήτηση των έργων της Ελληνικής Δικαιοσύνης είναι βαρύτατη».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι επί της ουσίας των όσων κατήγγειλαν η ΝΔ και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση δεν έκανε κάποιο σχόλιο.