Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις κομμάτων και στελεχών της αντιπολίτευσης στα όσα έγιναν κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία διακόπηκε, ύστερα και από τις αντιδράσεις που προηγήθηκαν του εκπροσώπου της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου και του Ποταμιού.

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, υπεύθυνος του Τομέα Δικαιοσύνης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δήλωσε για το ζήτημα:

«Μόνο ο Πρωθυπουργός έσπευσε να «υπαγορεύσει» την αρεστή για την Κυβέρνηση απόφαση που θα έπρεπε να λάβουν οι Ανώτεροι Δικαστές. Οι σημερινές εξελίξεις στο ΣΤΕ επιτείνουν τις ανησυχίες μας. Οι Θεσμοί και κυρίως η Δικαιοσύνη πρέπει να προστατεύουν το κύρος τους και να λειτουργούν μακριά από κάθε μορφή χειραγώγησης».

Από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επίσης, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε «πρωτόγνωρα» όσα συμβαίνουν στη Δικαιοσύνη, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης έκανε λόγο για «περίεργη δήλωση Σακελαρίου που είπε ότι πρόκειται για μια «κρίσιμη απόφαση» και μίλησε για «σωστή και υπεύθυνη στάση των δικαστών».

«Πιστεύουμε ότι στο τέλος της ημέρας η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων Δικαστών θα σταθεί στο ύψος της και δε θα υποκύψει στις προσπάθειες κυβερνητικής παρέμβασης στο έργο της» δήλωσε ο βουλευτής του Ποταμιού Ιάσων Φωτήλας, ενώ η Ένωση Κεντρώων αναφέρει ότι «οι δικαστές αισθάνονται ασφυκτική πίεση ασήκωτη για τις αντοχές τους και οδηγούμαστε σε αναβολές των συνεδριάσεων. Επειδή δεν έχουμε κράτος Δικαίου, οδηγούμαστε σε κράτος δικαστών και καταλήγουμε τελικά να μην έχουμε κράτος».

«Επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες για προσπάθεια επηρεασμού της δικαιοσύνης» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος ζήτησε ακόμα «να αρθεί η Δικαιοσύνη στο ύψος των περιστάσεων».