«Δεν είναι στην πρόθεσή μας η πώληση του νερού» είπε ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM, όπου ισχυρίστηκε πως «υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες που κατοχυρώνουν ακριβώς να μην υπάρξει αυτό το ενδεχόμενο».

«Ήταν σαφές από την υπογραφή της συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού ότι θα συγκροτηθεί ένα ταμείο για την καλύτερη αξιοποίηση των δημοσίων επιχειρήσεων και όχι για την πώλησή τους» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος.

«Φτιάχνουμε ένα ταμείο για να αξιοποιήσουμε δημόσιες επιχειρήσεις και όχι για να τις πουλήσουμε. Δεν ισχύει αυτό που μας καταλογίζουν, ότι είναι ένα ταμείο ιδιωτικοποίησης» πρόσθεσε.

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στο χρέος, τονίζοντας πως «για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό οι όροι και οι προϋποθέσεις για να έχουμε μία θετική ρύθμιση, μία θετική προσέγγιση στο θέμα του χρέους».

«Όσο βρισκόμαστε στην κυβέρνηση και εκτιμάμε ότι θα βρισκόμαστε για πολύ καιρό ακόμα, θα προσπαθούμε να κερδίζουμε από την πιο μικρή μέχρι την πιο μεγάλη μάχη» κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης.