Νέα επίθεση εξαπέλυσε η κυβέρνηση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, παρότι "πέφτουν βροχή" οι κατηγορίες σύσσωμης της αντιπολίτευσης, η οποία υποστηρίζει ότι ο διαγωνισμός έχει καταρρεύσει. Επιλέγοντας το ασφαλές περιβάλλον του κομματικού ραδιοφώνου "Στο κόκκινο" οΝίκος Παππάς εξαπέλυσε απειλές πάλι χωρίς να δώσει εξηγήσεις.

Η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά αναμένεται να διεξήχθη μετά τις 10 Οκτωβρίου καθώς το αίτημα που κατέθεσε χθες ο Αλέξης Τσίπας έπεσε στο κενό, αφού η κυβέρνηση δεν είχε δικαίωμα για άλλη προ ημερησίας στην παρούσα συνοδό της Βουλής.

«Αυτό που παρακολουθήσαμε ήταν άλλο ένα επεισόδιο στο σίριαλ «Παραιτηθείτε». Η Νέα Δημοκρατία έπαιξε τα ρέστα της και για να αποτύχει ο διαγωνισμός και για να μη βάλουν το χέρι στην τσέπη οι καναλάρχες» υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Ενστάσεις άλλα σε χαμηλούς τόνους για την διαδικασία του διαγωνισμού εκφράζουν κυβερνητικά στελέχη. «Πιστεύω ότι έπρεπε να υπάρχει αυτός ο νόμος, επί μέρους παρατηρήσεις μπορεί να ειπωθούν για το οτιδήποτε , αλλά η ουσία δεν αλλάζει, άσχετα με τον τρόπο που έγινε» τόνισε ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

Η ΝΔ ζητάει να έρθουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας και μιλάει για μεγάλο σκάνδαλο. «Μα όταν υπάρχει αδυναμία σεβασμού συντάγματος, νόμων και κανόνων διαφάνειας πρέπει να έρθουν στην επιτροπή να μας δώσουν εξηγήσεις» τόνισε η Όλγα Κεφαλογιάννη.