Τα μαχαίρια βγήκαν ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον Βασίλη Κεγκέρογλου στη Βουλή.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας πήρε το λόγο για να απαντήσει στην Εύη Χριστοφιλοπούλου που τον χαρακτήρισε «νεκροθάφτη της Υγείας».

«Έχουμε τον Πολάκη να καπνίζει αρειμανίως και να απειλεί συντάκτες υγείας θα τους βάλει 3 μέτρα από το χώμα. Κύριε Ξανθέ είστε ανύπαρκτος. Ο νεκροθάφτης της υγείας έχει όνομα» είπε η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο κ. Πολάκης ενοχ��ημένος απάντησε πως δεν θα τον κρίνει η κα Χριστοφιλοπούλου, ενώ η κατάσταση ξέφυγε όταν αποκάλεσε «γελοίο» τον Βασίλη Κεγκέρογλου, ισχυριζόμενος ότι τον άκουσε να τον αποκαλεί με τον ίδιο χαρακτηρισμό!

Δείτε τους απίστευτους διαλόγους:

Πολάκης: Το αν είμαι νεκροθάφτης της Υγείας δεν θα το πείτε εσείς. Θα το πουν, αν το πουν, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και οι ασθενείς. Και επειδή κα Χριστοφιλοπούλου και εσείς και η πρόεδρός σας κάνετε «κόπι πάστετ» (copy paste) τις ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΥ, που είναι ψέμα από πάνω ως κάτω, θα σας πω και μερικά παραδείγματα: Στη Νάξο, το 2009 τελείωσε η μονάδα. Λέτε εμένα νεκροθάφτη και ότι λέω ψέματα. Εσείς λέτε ψέματα. Το επισκέφτηκα και δεν είχε συνδεθεί η ώσμωση με τα μηχανήματα του τεχνητού νεφρού. Με λένε νεκροθάφτη αυτοί που έδωσαν 5.800.000 ευρώ διαφημιστική δαπάνη από ΚΕΕΛΠΝΟ και το κόψαμε.

(Εκείνη τη στιγμή αρχίζει να φωνάζει ο κ. Κεγκέρογλου)

Πολάκης: Κόψαμε 5.800.000 από τη διαφημιστική δαπάνη του ΚΕΕΛΠΝΟ που δίνατε από το 2005 μέχρι το 2014. Θα απαντήσουμε σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Η καραμέλα των μαύρων ταμείων να τελειώσει!

(ακούγονται πάλι φωνές από τα έδρανα)

Πολάκης: Γελοίος είστε και φαίνεστε κε Κεγκέρογλου! Αυτό είπατε τώρα! Με είπατε και χαμένο κορμί προηγουμένως και έκανα πως δεν το είδα!

(Ωρύεται ο κ. Κεγκέρογλου και ο προεδρεύων Γιώργος Βαραμένος τον καλεί να καθίσει κάτω)

Βαρεμένος: Στη θέση σας!

Κεγκερόγλου: Δεν το επιτρέπει ο Κανονισμός (που πήρε το λόγο ο κ. Πολάκης)

Βαρεμένος: Καθίστε κάτω

Πολάκης: Ξέρω ότι έχετε ψάξει ότι υπάρχει και δεν υπάρχει. Το μαύρο ταμείο που αναφέρεστε είναι αυτό που εγώ είπα στην ΚΕΔΕ. Οι Σφακιανοί αντί για στεφάνια, δίνανε χρηματοδότηση στο δημοτικό ιατρείο και με αυτόν τον τρόπο πληρώναμε τον δημοτικό γιατρό και τις νοσηλεύτριες που υπήρχαν εκεί γιατί δεν υπήρχε πρόβλεψη. Αυτά ήταν τα μαύρα ταμεία, για να σταματήσει το παραμύθι!

(απίστευτες φωνές από τον κ. Κεγκέρογλου)

Χριστοφιλοπούλου (σε έντονο ύφος): Καμία προσπάθεια μαδουροποίησης και ιδρύσεως καθεστώτος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν θα περάσει. Σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία ο κάθε ερωτών βουλευτής έχει δικαίωμα να κρίνει, όπως έχει ο κάθε πολίτης. Απαντώ στον κ. Πολάκη που είπε ό��ι δεν δικαιούμαι να τον κρίνω!

Βαρεμένος: Κα Χριστοφιλοπούλου…

Χριστοφιλοπούλου: Δεν διακόψατε τον υπουργό και δεν θα διακόψετε και εμένα!

Βαρεμένος: Μισό λεπτό… Ο υπουργός πήρε το λόγο σύμφωνα με τον Κανονισμό! Σας παρακαλώ! Α… τι έγινε σήμερα;

Χριστοφιλοπούλου: Δύο μέτρα και δύο σταθμά; Μπορώ να συνεχίσω για το προσωπικό; Λέω λοιπόν ότι ο χαρακτηρισμός πολιτικός νεκροθάφτης είναι πολιτικός γιατί μέρα με τη μέρα σκάβεται ο τάφος ΕΣΥ. Υπό αυτή την έννοια αυτή είναι η πολιτική μου τοποθέτηση.

Κεγκέρογλου: Ζητώ το λόγο επί προσωπικού για να δηλώσω ότι δεν είπα γελοίο τον κ. Πολάκη. Εδώ και καιρό έχω πάψει να του απευθύνομαι, μετά την διαπίστωση ότι είναι αναξιόπιστος πολιτικά. Εϊναι εντελώς αυθαίρετη η φράση του που είπε για μένα, δηλώνω ότι λόγω πολιτικής αναξιοπιστίας δεν απευθύνομαι σε αυτόν.