«Θα μιλήσουμε με διευθύνσεις και ονόματα… Ουδέν κρυπτόν υπό τον Ήλιο» είπε ο Νίκος Παππάς, αναφερόμενος στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας αποδεχόμενος την πρόκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας για ακόμη μία φορά στο ασφαλές και φιλικό περιβάλλον του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο», κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «έκανε “γαργάρα” τα περί διαπλοκής και στην δευτερολογία του δεν είπε τίποτε, παρά τις διαρροές στα δημοσιογραφικά γραφεία. Είναι προφανές ότι δεν έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί».

Συνεχίζοντας την επίθεση στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Παππάς είπε πως ο κ. Μητσοτάκης και η ηγετική του ομάδα «θεώρησαν ότι αρκεί να αφήνουν κάποιους στις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες να ρίχνουν μύδρους και εμετούς κατά της κυβέρνησης, χωρίς να παίρνει κανείς την ευθύνη». Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι ένας “υποψιασμένος” πολίτης μπορεί να δει ότι η ΝΔ απλώς επαναλαμβάνει όσα ακούγονται στην τηλεοπτική πρωινή ζώνη και σε κάποιες επιφυλλίδες.

Ο κ. Παππάς τόνισε πως δεν θέλει να κάνει εκτιμήσεις για την απόφαση του ΣτΕ να απορρίψει τις αι��ήσεις ασφαλιστικών μέτρων των νυν και υποψήφιων καναλαρχών. Σημείωσε, ωστόσο, ότι σε προηγούμενες αλλεπάλληλες αποφάσεις το ίδιο δικαστικό όργανο είχε κρίνει ότι η πρότερη κατάσταση στο τηλεοπτικό τοπίο ήταν αντίθετη με το Σύνταγμα και το άρθρο 15, ενώ είχε διατυπώσει τη σκέψη ότι υπάρχει λόγος δημοσίου συμφέροντος για την ταχεία ολοκλήρωση της διαδικασίας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Απαντώντας στη ΝΔ για τα περί «κατάρρευσης του διαγωνισμού», ο υπουργός Επικρατείας είπε πως «είναι λίγο αστείο» από τη στιγμή που έχουν εισπραχθεί 70 εκατ. ευρώ και θα φτάσουν τα 88 εκατ. ευρώ όταν και ο κ. Σαββίδης καταβάλει την πρώτη δόση. Ωστόσο, δεν θέλησε να κάνει ούτε μία αναφορά ή σχόλιο για το «Καλογρίτσας- Gate» ή το «βοσκο��όπι-TV»…