Μήνυμα στο ΔΝΤ έστειλε ο Γιώργος Κατρούγκαλος λίγες ημέρες μετά τις ��κτιμήσεις του Ταμείου ότι χρειάζονται νέες περικοπές στις συντάξεις λόγω μη βιώσιμου μεγέθους της συνταξιοδοτικής δαπάνης.

«Το μέτωπο του ασφαλιστικού έχει κλείσει από την πρώτη αξιολόγηση και δεν πρόκειται να ανοίξει ξανά. Το ΔΝΤ θα χτυπιέται κάτω γιατί δεν του αρέσει αλλά δεν αλλάζει» τόνισε ο υπουργός Εργασίας στον Σκάι.

Ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε και στα εργασιακά, που θα είναι η «καυτή» πατάτα της δεύτερης αξιολόγησης, όπου για ακόμη μία φορά χαρακτήρισε το ΔΝΤ ως «τον ακραίο παίκτη της διαπραγμάτευσης» και σημείωσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να το απομονώσει.

Αναφερόμενος στον κατώτατο μισθό, ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως μπορεί μόνο να αυξηθεί με την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων που προτείνει η Επιτροπή Σοφών: «Φυσικά και θα είναι επάνω από τον σημερινό ο νέος κατώτατος μισθός. Είναι δυνατόν να συμφωνήσουν ποτέ τα συνδικάτα να κατέβει ο μισθός;».

Αναφορικά με τις ομαδικές απολύσεις, επιβεβαίωσε πως η Ελλάδα περιμένει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το σημερινό μοντέλο και θα πράξει ανάλογα, ενώ διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση δεν θα θυσιάσει τα εργασιακά για την ελάφρυνση του χρέους.

Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε πως το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών για τα εργασιακά κινείται σε «ιδιαίτερα θετική κατεύθυνση» και πως καλύπτει τις εθνικές θέσεις όπως έχουν εκφραστεί στην κοινή δήλωση των κοινωνικών εταίρων και είπε πως θα το παρουσιάσει αύριο σε συνέντευξη Τύπου στις 11 στο υπουργείο Εργασίας.

Δείτε ακόμη:

Παραμένουν τα αγκάθια με την τρόικα στα εργασιακά σύμφωνα με το πόρισμα των σοφών»