«Αποτυπώθηκαν οι θέσεις και οι απόψεις για την Παιδεία από την πλευρά δύο διαφορετικών κόσμων» υποστήριξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ολοκληρώνοντας την ομιλία του στη Βουλή, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση. Ο ίδιος όμως απηύθυνε πρόσκληση για διάλογο, παρά τις ιδεολογικές διαφορές στο ίδιο ζήτημα με τη ΝΔ και ά��λα κόμματα.


«Τα θέματα της Παιδείας απαιτούν εξαντλητικό διάλογο και σύνθεση. Προϋπόθεση όλων όμως είναι οι καθαρές θέσεις. Οι δικές σας ήταν καθαρές, όχι όμως η διαστρέβλωση των δικών μας θέσεων και ενεργειών για τα πρότυπα-πειραματικά και τα ιδιωτικά σχολεία» τόνισε ο πρωθυπουργός.


Προϋπόθεση κατά τον κ. Τσίπρα είναι και «να μη λειτουργούμε με μια λογική ότι θα κατεδαφίσουμε τα πάντα». Εντύπωση προκάλεσε πάντως η αναφορά του στην πρώην υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου για την οποία είπε: «Με χαρά είδα ότι η κ. Γιαννάκου παρακολουθεί την συζήτηση παρότι διαφωνούσαμε με πολλές από τις επιλογές της όταν ήταν υπουργός Παιδείας. Σας αδικεί η λογική "θα τα κατεδαφίσουμε όλα"», δεν ταιριάζει με την παράδοση της παράταξής σας» ανέφερε.


Για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι υπάρχει διαφωνία αλλά και ότι «δεν αξίζει τον κόπο να πηγαίνει στο επίπεδο ότι όποιος διαφωνεί δεν έχει το δικαίωμα να πηγαίνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο».


Παρέπεμψε τέλος σε διεξοδική συζήτηση για την Παιδεία, ενόψει της διαδικασίας της συνταγματικής αναθεώρησης, την οποία προτίθεται να ξεκινήσει η κυβέρνηση. «Θα έχουμε «πεδίον δόξης λαμπρό» στη συζήτηση για την αναθεώρηση να καταθέσουμε τις προτάσεις μας» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.