Με την φράση «ο πρωθυπουργός επανέρχεται στον τόπο του εγκλήματος, σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης την κατάθεση αιτήματος από τον Αλέξη Τσίπρα να διεξαχθεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή και για την διαπλοκή και την διαφθορά, μετά την σχετική αναφορά που είχε κάνει ο ίδιος στην πρωτολογία του.

Η δευτερολογία του κ. Μητοστάκη πάντως ήταν σε πιο χαμηλούς τόνους, όπως και του κ, Τσίπρα, γεγονός που το σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ και σαν ένδειξη ότι μπορεί να υπάρξει τε��ικά συνεννόηση για την Παιδεία.

«Θέλω να γυρίσω το ρολόι του χρόνου έξι μήνες πίσω, όταν ζητούσατε προ ημερησίας για τη διαφθορά και την διαπλοκή και, όταν έγινε η συζήτηση τον Μάρτιο, κατά γενική ομολογία υποστήκατε μία πανωλεθρία» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τη νέα συζήτηση ανέφερε επίσης: «Χαίρομαι γι’ αυτό. Όμως υπάρχει μία διαφορά. Σε σχέση με το τι γνωρίζαμε τότε, υπάρχουν κάποια δεδομένα ο Καλογρίτσας, η Τράπεζα Αττικής και η offshore της Αυγής».

Ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε στην αναφορά του πρωθυπουργού ότι ήταν τιμή του που συμμετείχε σε κινητοποιήσεις του μαθητικού και φοιτητικού κινήματος :
«Το όνομα της φοιτητικής παράταξης της οποίας ήταν επικεφαλής ο��κ. Τσίπρας ήταν Εγκέλαδος. Αυτό έχετε κάνει στη χώρα», απάντησε ο Κ. Μητσοτάκης.