Αφού άδειασε τον Νίκο Φίλη στη συνάντηση με τον Ιερώ��υμο την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας τον στήριζε από το βήμα της Βουλής, ο Πάνος Καμμένος με την ομιλία του στη Βουλή «καπέλωσε» και τον Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Παιδείας ανακοινώνοντας διάλογο από μηδενική βάση με την Εκκλησία για το μάθημα των Θρησκευτικών.

«Συναντήθηκα νωρίτερα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Δέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά την πρόταση του πρωθυπουργού για διάλογο από την αρχή με την Εκκλησία προκειμένου από κοινού να αποφασιστεί η συγγραφή των νέων βιβλίων και οι πιθανές αλλαγές στα Θρησκευτικά» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Απέδειξε και ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση αλλά και ο Μακαριότατος πως με τον διάλογο όλα μπορούν να γίνουν» είπε ο κ. Καμμένος, ο οποίος ξεκαθάρισε όπως δεν υπάρχει καμία συζήτηση για τον διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους: «Το Σύνταγμα της Ελλάδας είναι συγκεκριμένο και αναφέρεται στους άρρηκτους δεσμούς της Ορθοδοξίας με την Πολιτεία και -από τη στιγμή που το Σύνταγμα παραμένει αυτό- δεν υπάρχει κανένας λόγος να αρχίσει η οποιαδήποτε συζήτηση για διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους. Είναι αλλαγές με τις οποίες δεν συμφωνεί και το αίσθημα του ελληνικού λαού».

«Με τον κ. Φίλη διαφωνούμε για το θέμα των Θρησκευτικών, πολλές φορές και δημόσια» είπε στη συνέχεια ο κ. Καμμένος, ο οποίος πάντως έσπευσε να προσθέσει πως «δεν μπορεί κανείς παρά να αναγνωρίσει πως φέτος τα σχολεία άνοιξαν κανονικά».

Δείτε ακόμη:

Ο Τσίπρας στηρίζει Φίλη, ο Καμμένος τον αδειάζει: Απαράδεκτα όσα ειπώθηκαν