​Στο καυτό θέμα των τηλεοπτικών αδειών αναφέρθηκε στην αρχή της ομιλίας του και επί 20 λεπτά ο Α. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεω�� συζήτηση για την Παιδεία στη Βουλή, επιμένοντας ότι με το διαγωνισμό η κυβέρνηση έβαλε τέλος στις παθογένειες.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μεγάλη τομή μετά από 27 χρόνια, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για απραγία, καλώντας τα δύο κόμματα να ζητήσουν «συγγνώμη» από τον ελληνικό λαό που –όπως ισχυρίστηκε- παραχωρούσαν τόσα χρόνια τις συχνότητες.

«Στην αρχή είπατε ότι τον κάνουμε για να μην πάρει άδεια ο Αλαφούζος. Μετά ότι το κάνουμε για να πάρει άδεια ο Καλογρίτσας. Όταν ζήτησε δι��υκόλυνση, όμως, είδε την έξοδο. Πάει λοιπόν και η καραμέλα αυτή; Τώρα τι έχετε να πείτε;» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Κάνατε ότι μπορείτε για να μην γίνει ο διαγωνισμός. Δεν βοηθήσατε στο ΕΣΡ, απειλήσατε υπουργούς, απειλείτε τώρα και δημόσιους υπαλλήλους».

Επανέλαβε μάλιστα ότι «τα 255 εκατ. ευρώ από τις άδειες, ήδη διοχετεύονται για τη στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη», προσθέτοντας ότι « Ήδη 15.000 περισσότερα παιδιά θα πάνε στους παιδικούς σταθμούς, ενώ γίνονται προσλήψεις νοσηλευτών».

Ο πρόεδρος της ΝΔ από την άλλη σε υψηλούς τόνους απάντησε στον πρωθυπουργό για το θέμα, κατηγορώντας τον ότι δεν απάντησε σκοπίμως στις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση για τη δημιουργία νέα διαπλοκής.

«Αφιερώσατε 20 λεπτά της ομιλίας σας για να κάνετε γενικές αναφορές στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση. Μάλλον ο λογογράφος σας μπέρδεψε τις ομιλίες και σας έδωσε ομιλία που είχατε κάνει πριν από τρεις μήνες», είπε ο κ. Μητσοτάκης παίρνοντας το λόγο από τον Α. Τσίπρα στην προ ημερησίας συζήτηση για την Παιδεία.

«Φαίνεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες δεν ακούσατε τίποτα για τον κύριο Καλογρίτσα και τα νέα τρίγωνα διαπ��οκής που δημιουργούνται», συνέχισε σε υψηλούς τόνους, υπογραμμίζοντας ότι σήμερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός δεν έρχεται ως κατήγορος, αλλά ως απολογούμενος για τα ζητήματα της διαπλοκής.

«Η κοινωνία ενδιαφέρεται περισσότερο για το πώς θα αποκτήσουμε καλύτερα σχολεία και λιγότερο για το πώς θα ελέγξετε εσείς τα ΜΜΕ. Γι’ αυτό δεν θα μπω στον πειρασμό να μιλήσω γι’ αυτά τα θέματα. Αν το θέλετε ελάτε αύριο εδώ να τα συζητήσουμε σε μια νέα προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση», είπε ο κ. Μητσοτάκης.