Λάβρος κατά της κυβέρνησης ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία έδωσε το παρών στο χθεσινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού, των δικτύων και των στρατηγικών εργαλείων της χώρας.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας έκανε λόγο για «προδοτική και εγκληματική πράξη», ενώ αναφέρθηκε και στις τηλεοπτικές άδειες μιλώντας για «διεφθαρμένη και διαπλεκόμενη διαδικασία» και τονίζοντας πως οι εργαζόμενοι στην ενημερώση υπερασπίζονται τη Δημοκρατία.

«Η άποψή μου είναι ότι στα χέρια εκείνων οι οποίοι υπερασπίζονται τη Δημοκρατία, υπάρχουν εργαλεία για να αμυνθούν απέναντι σε μία ακόμη διεφθαρμένη και διαπλεκόμενη διαδικασία. Ο καθένας μας κρίνεται. Όλοι κρινόμαστε. Αυτή την ώρα που απειλούνται και τα εργασιακά δικαιώματα αλλά και η Ενημέρωση, εκείνο το οποίο κρίνεται είναι πώς στέκονται απέναντι σε αυτήν τη διαδικασία, αυτοί που αισθάνονται βαλλόμενοι. Δεν α��αφέρομαι, φυσικά, στα μιντιακά συμφέροντα. Αναφέρομαι στους ανθρώπους της ενημέρωσης που σήμερα καλούνται μέσα από τη δουλειά τους και μέσα από την αντίστασή τους να υπηρετήσουν το δικαίωμα όλων των πολιτών στην ενημέρωση. Και είμαι βέβαιη ότι αν το κάνουν, η συμπαράσταση που εκδηλώθηκε στο παρελθόν σε βαλλόμενες κοινωνικές κατηγορίες, θα είναι πάλι και ενεργή και ηχηρή» είπε χαρακτηριστικά για το θέμα των αδειών.

«Είναι αυτονόητο ότι αυτοί που σήμερα ξεπουλούν το Νερό, την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, συνολικά μία σειρά δημοσίων επιχειρήσεων, γνωρίζουν καλά -γιατί το έχουν οι ίδιοι αναλύσει- ότι διαπράττουν έγκλημα. Και είναι εξίσου αυτονόητο ότι γι’ αυτό το έγκλημα θα λογοδοτήσουν» είπε, εξάλλου, η κα Κωνσταντοπούλου όσον αφορά τη μεταβίβαση των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο υπερταμείο.

«Πριν από δύο χρόνια η Δικαιοσύνη σε ανώτατο επίπεδο, σε επίπεδο Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) είπε "όχι" στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ. Σήμερα, αυτοί που μέσα στο Μέγαρο της Βουλής λένε «ναι σε όλα» είναι οι ίδιοι εκείνοι που πριν από δύο χρόνια επιχειρηματολογούσαν και ανέλυαν γιατί αυτή η πράξη της ιδιωτικοποίησης του Νερού και των Δικτύων αποτελεί πράξη προδοτική και εγκληματική. Δε χρειάζεται να αναλύσουμε τον δόλο τους, χρειάζεται να αναζητήσουμε και να αποδοθούν οι ευθύνες τους. Χρειάζεται αγώνας, εκ μέρους όλων όσοι με ανιδιοτέλεια και αταλάντευτη αποφασιστικότητα υπερασπίζονται τα ζωτικά δικαιώματα και τις ελευθερίες μας. Και αυτή η αποφασιστικότητα είναι ένα ��πό τα πολλά κοινά μας γνωρίσματα, ένα από τα πολλά κοινά μας πεδία με τα οποία απαντάμε στη μνημονιακή άλωση και στη νεομνημονιακή παράδοση των τελευταίων ιματίων της χώρας» κατέληξε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.