Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, κάνοντας λόγο για ξεπούλημα της χώρας.

«Ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση και οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την ψήφο τους απόψε ολοκληρώνουν την άνευ όρων παράδοση του εθνικού πλούτου σε ξένα συμφέροντα. Πρόθυμοι, υπάκουοι και υποταγμένοι στις πιο σκληρές απαιτήσεις των δανειστών», τόνισε και περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση λέγοντας ότι οι μόνοι που δεν το αντιλαμάνονται είναι ο κ. Τσίπρας και τα κυβερνητικά στελέχη.


Koυτσούμπας: Ήρθε η ώρα ο λαός να διεκδικήσει κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων


«Ήρθε η ώρα ο ελληνικός λαός να πει: Τέλος οι θυσίες για τα κέρδη των λίγων», τόνισε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημητρης Κουτσούμπας σημειώνοντας ότι «η αρνητική ψήφος μας στο νέο αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο είναι δεδομένη. Δεδομένη θα είναι και η πάλη μας ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές».


Κατά την ομιλία του, στην ολομέλεια επί του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι ο λαός πρέπει να διεκδικήσει: «Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων των τελευταίων χρόνων. Κάλυψη των απωλειών μας τώρα. Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις κοινωνικές παροχές, επαναφορά των κλαδικών ��υλλογικών συμβάσεων εργασίας. Φθηνό ρεύμα και νερό για τα λαϊκά στρώματα».


Κατά την ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ ο Σταύρος Θεοδωράκης

Κατά της ιδιωτικοποίησης των δικτύων ύδρευσης τάχθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού υπενθύμισε ότι ο κ.Τσίπρας σε επίσκεψή του στην ΕΥΔΑΠ το ‘14 έλεγε ότι οι επερχόμενες εκλογές θα ήταν και ένα δημοψήφισμα για το νερό και ότι «το νερό δεν πουλιέται».

«Και τώρα τι ακρ��βώς δίνετε; Το δίκτυο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη; Τα εργοστάσια και τους αγωγούς μεταφοράς του νερού; Τους πόρους; Τον Μόρνο, τον Εύηνο και τον Αλιάκμονα» αναρωτήθηκε, ενώ επισήμανε ότι το υπερταμείο θα αποφασίσει τι θ�� πουλήσει και τι όχι.


Λεβέντης: Εγώ με τον Τσίπρα δεν θα πάω


«Εγώ με τον Τσίπρα δεν θα πάω. Αν φύγουν τώρα πέντε βουλευτές από την κυβέρνηση θα πάμε σε εκλογές» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, κατά τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.


«Η χώρα έχει τρεις λύσεις: να ακολουθήσει ο κ. Τσίπρας τον Γολγοθά του και να καταρρεύσει, ή να σχηματιστεί τώρα Οικουμενική κυβέρνηση ή να πάμε σε εκλογές» είπε ο Βασίλης Λεβέντης, αλλά πρόσθεσε ότι η τελική επιλογή ανήκει στον Αλέξη Τσίπρα.