Καυγάδες, προσωπικές επιθέσεις και... παρ’ ολίγον "αντάρτικα", σημάδεψαν τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα που ψηφίζονται σε λίγη ώρα.


Τα κυβερνητικά σχέδια για ιδιωτικοποίηση δημόσιων οργανισμών "άναψαν τα αίματα" και εκτός Κοινοβουλίου, καθώς εργαζόμενοι στην Εταιρεία Ύδρευσης Θεσσαλονίκης έκοψαν συμβολικά το νερό στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ!.


Το μίνι «αντάρτικο» πάντως έληξε γρήγορα, όταν ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου τους διαφωνούντες, δηλαδή τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη και το βουλευτή Γιώργο Δημαρά, και τους έπεισε ότι το νερό δεν θα πουληθεί σε ιδιώτες, για να τους χαρακτηρίσει ο Γ. Βρούτσης «αντάρτες του γλυκού νερού».


«Αν σου πει αύριο ο Τσίπρας, για να μείνεις υπουργός Τσιρώνη, θα ψεκάζουμε με ελικόπτερα τα δάση με μπετόν, εσύ θα το ψηφίσεις» ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ανέφερε επίσης για τα μέλη της κυβέρνησης «για την καρέκλα είστε μόνο, ανθρωπάκια», ενώ είχε καβγά και με τον Π. Σκουρλέτη.


Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως καίγεται να ψηφιστούν τα σκληρά προαπαιτούμενα, ώστε να πάρουμε τη δόση και να ανοίξει - όπως πιστεύει - ο δρόμος για τη ρύθμιση του ζητήματος του χρέους.


Αντίθετη άποψη έχουν όμως το Βερολίνο και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που διαμηνύουν ότι «αν χρειαστούν μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης χρέους, αυτά θα ληφθούν το νωρίτερο το 2018 και αφού ολοκληρωθεί επιτυχώς το τρίτο Μνημόνιο».


Από την άλλη πλευρά, ο Κοινοτικός Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί δείχνει πιο αισιόδοξος.