Ολομέτωπη επίθεση με αιχμή το Υπερταμείο, τις ασφαλιστικές και εργασιακές ρυθμίσεις και «την ακατανόητη ενεργειακή πολιτική», εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι συνομολόγησε την πλήρη κατάλυση οιουδήποτε περιουσιακού στοιχείο�� της χώρας και οδήγησε την χώρα σε θεσμική υποδούλωση.

Επισημαίνοντας ότι περνάει το σύνολο σχεδόν της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι αν δει κανείς τις Συνθήκες, που υπέγραψαν ηττημένες χώρες, δεν υπάρχει στην παγκόσμια ιστορία ούτε μία χώρα, που να της υποβλήθηκε τέτοια υποχρέωση για την μεταβίβαση της δημόσιας περιουσίας της σε Ταμείο στο οποίο ο ξένος παράγων έχει αποφασιστική αρμοδιότητα.

Ο κ. Δένδιας, αμφισβήτησε τον υπουργό Οικονομικών, λέγοντας πως κάνει κουμάντο ο εξωτερικός μέτοχος, αφού αυτός εκλέγει το ΔΣ το οποίο και ασκεί την διοίκηση. Καταλόγισε στον κ. Τσακαλώτο, ότι με «πονηρή διάταξη», το εποπτικό συμβούλιο «κλειδώνει τα περιουσιακά στοιχεία που μεταβιβάστηκαν στο Υπερταμείο και μόνον με την συμφωνία της ΕΕ μπορούν να επανέλθουν στο ελληνικό δημόσιο».

Υποστήριξε ακόμη, ότι ο κ. Τσακαλώτος έφερε μια «ακόμη πιο πονηρή διάταξη», με βάση την οποία πρωταρχικός στόχος του Ταμείου καθίσταται η ρευστοποίηση της δημόσιας περιουσίας με άλλα μέσα. «Δίνει δηλαδή δύο επιλογές ή τα ξεπουλάμε τώρα αμέσως ή τα ιδιωτικοποιούμε» είπε.

Αναφερόμενος στις ασφαλιστικές ρυθμίσεις, αφού ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, είπε ότι κι αυτές οι λίγες που παρείχαν προστασία στους αδύναμους αίρονται με το νομοσχέδιο αυτό, αφού «ξεψηφίζεται ότι ψηφίστηκε πριν τρεις μήνες», ανέφερε ότι συντελείται θεσμική υποδούλωση του ελληνικού κοινοβουλίου σε παράγοντες εκτός Ελλάδας.

«Πέφτει το τελευταίο φύλλο συκής στο ασφαλιστικό νομοθέτημα και τα τελευταία πέπλα προστασίας των αδύναμων», σημείωσε. «Είναι απαράδεκτα και ανεφάρμοστα τα μέτρα αυτά. Θα αποτελέσουν καταστροφή. Θα αφανίσετε τους επαγγελματίες, που θα βγουν εκτός αγοράς. Αφανίζετε το σύνολό της αστικής τάξης της χώρας», τόνισε ο κ. Δένδιας.