Στις κατηγορίες του Άδωνη Γεωργιάδη, ότι εκείνος ως υπουργός, έδωσε έργα στον κουμπάρο του Χρήστο Καλογρίτσα, ενώ ως πρόεδρος του ΤΕΕ έβαλε τα 400 εκατ. του Ταμείου των μηχανικών στην Τράπεζα Αττικής «και έγιναν καπνός», ενώ από την ίδια τράπεζα δόθηκαν δάνεια στον κ. Καλογρίτσα, απάντησε στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.
Αφού, ο υπουργός είπε «να χαίρεται η ΝΔ τον κ. Γεωργιάδη» και δήλωσε ότι δεν θα αντιγυρίσει τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο βουλευτής για κείνον καθώς δεν του το επιτρέπει ο πολιτικός πολιτισμός του, υποστήριξε ότι στην Τράπεζα Αττικής η ΤτΕ έλαβε πολιτικές αποφάσεις για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ ο κ. Στουρνάρας -υπουργός τότε και στη συνέχεια, όπως και σήμερα, διοικητής της ΤτΕ - πίεζε το Ταμείο των Μηχανικών να μην μπει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και να δοθεί η Τράπεζα σε ιδιώτες για ένα κομμάτι ψωμί.
«Σε αυτό αντισταθήκα��ε γιατί θα είχε όφελος άλλος κι όχι το Ταμείο», εξήγησε και επισήμανε ότι αυτός που είχε την ευθύνη ήταν το Ταμείο, και σε αυτό το 2012 ήταν πρόεδρος ο κ. Στασινός (σημερινός πρόεδρος του ΤΤΕ), ο οποίος ψήφισε για 400 εκατ. ευρώ την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Όταν το ΤΕΕ, έλαβε την απόφαση ήταν υπουργός ο κ. Βρούτσης και είχε τοποθετήσει πρόεδρο του Ταμείου τον κ. Σεργιανάκη, συνέχισε ο κ. Σπίρτζης, σημειώνοντας: «Βεβαίως εγώ συνήνεσα, αλλά ο κ. Βρούτσης υπέγραψε». Προσέθεσε ότι η ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας έγινε το 2015, οπότε είχε εκλεγεί πρόεδρος ο κ. Στασινός, ο οποίος θα μπορούσε, αλλά δεν ανέτρεψε την απόφαση.

Αναφορικά με τις κατηγορίες για τα έργα προς τον κ. Καλογρίτσα, ο κ. Σπίρτζης είπε ότι ο κ. Καλογρίτσας δεν έχει πάρει ούτε ένα έργο όσο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. «Έγινε ένας διαφανής διαγωνισμός για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα- Πύργος κι όταν ολοκληρωθεί θα δούμε αν τα αρμόδια όργανα του υπουργείου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα κατακυρώσουν το έργο στον μειοδότη ή όχι» υποστήριξε. Για την κατασκευαστική εταιρία «Τοξότης», ο υπουργός εξήγησε ότι έδωσε μεγαλύτερη έκπτωση για το έργο που της κατακυρώθηκε και απάντησε προς τους φωνασκούντες βουλευτές της ΝΔ, ότι «δεν το κανονίζει ο υπουργός αυτό».

«Ο κ. Βορίδης, ως υπουργός, και κατόπιν ο κ. Χρυσοχοΐδης, ανέθεσε στην κοινοπραξία για την οποία κατηγορείτε εμάς σήμερα, το έργο Σίγρη στη Μυτιλήνη με 4% έκπτωση. Την δε Ολυμπία Οδό την έδωσαν με έκπτ��ση 0%. Εκείνοι ήταν υπουργοί, αλλά δεν είναι υπεύθυνοι ούτε για τις εντολές που έδωσαν τότε οι υπηρεσίες, ούτε για τις πρόσθετες εργασίες. Όμως ούτε αυτό το έργο έχει έρθει στο γραφείο μου για υπογραφή, για να δείτε πώς λειτουργεί το σύστημα της ΝΔ- ΔΗΣΥ», σημείωσε ο κ. Σπίρτζης.

Γεωργιάδης: Ήταν για κλάματα ο υπουργός
Ανταπαντώντας ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε τον κ. Σπίρτζη ότι δεν απάντησε με τιμιότητα και πως «ήταν για κλάματα αφού τον έπιασαν με την γίδα στην πλάτη».
«Ο κ. Στασινός στο ΤΕΕ καταψήφισε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Τράπεζα Αττικής, όπως και ο κ. Σελιανάκης, αλλά ξέχασε ο κ. Σπίρτζης τον κ. Γαβρίλη, ο οποίος ήταν ο πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής και ήταν στον συνδυασμό του κ. Σπίρτζη. Και λέει ότι φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εκείνον, που ήταν πρόεδρος στο ΤΕΕ, και από τον πρόεδρο της Τράπεζας.
«Ενώ εσείς είπατε ότι δεν έδιναν τα έργα οι υπουργοί της ΝΔ, εμάς μας κατηγορούσε όλος ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι τα δίναμε στους κολλητούς μας. Τώρα λέτε ότι τα έδιναν οι υπηρεσίες με διαφάνεια προκειμένου να μην κατηγορηθείτε ο ίδιος για τον Καλογρίτσα. Είστε αξιοθρήνητος. Καταστρέψατε το οικοδόμημα τ��υ κόμματός σας, για να σώσετε τον εαυτό σας», είπε ακόμη στον κ. Σπίρτζη.
Ο κ. Γεωργιάδης του καταλόγισε επίσης ότι δεν απαντά για τα δάνεια του Καλογρίτσα από την Τράπεζα Αττικής.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: