​​Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καλείται ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στις 7 Οκτωβρίου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις «σκιές» που υπάρχουν στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, όπως χαρακτηριστικά επισήμαναν οι βουλευτές της ΝΔ που συμμετέχουν στην Επιτροπή και οι οποίοι κατέθεσαν το σχετικό αίτημα με επιστολή τους.


Συγκεκριμένα, οι βουλευτές Γ. Τραγάκης, Ο. Κεφαλογιάννη, Χ. Αθανασίου, Μ. Βορίδης και Κ. Τζαβάρας, στην επιστολή τους προς την πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τ. Χριστοδουλοπούλου, υπενθύμιζαν τις δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, περί «μαύρων χρήματων» που διακινήθηκαν από τον υποψήφιο Ι. Καλογρίτσα «για να ασκηθούν πιέσεις» και κατέληγαν:


«Οι πολίτες απαιτούν να χυθεί άπλετο φως. Οφείλουµε να εκπέµψουµε ένα ισχυρό µήνυµα προς την κοινωνία, ενός Κοινοβουλίου που παρεµβαίνει στο δηµόσιο τοπίο και αναβαθµίζει το επίπεδο διαφάνειας της πολιτικής ζωής, ξεκαθαρίζοντας τα δεδοµένα λειτουργίας της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς, µέσα στα πλαίσια των συνταγµατικών του ορίων».

Οι βουλευτές της ΝΔ έχουν ζητήσει επίσης να κληθούν στην Επιτροπή ο κ. Καμμένος και ο Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λ. Κρέτσος.