Οριστική λύση για το θέμα των αστικών συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης προανήγγειλε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ο υπουργός Υποδομών έκανε λόγο για νομοθετική ρύθμιση μετά από συνάντηση και διάλογο που θα έχει τις επόμενες μέρες με δήμους και την περιφέρεια του Μητροπολιτικού κέντρου της Θεσσαλονίκης.

«Η λύση που θα προτείνουμε θα είναι μετά από συζήτηση και διάλογο, πρώτα και κύρια με τους τοπικούς άρχοντες, με την περιφέρεια και τους δήμους. Το γραφείο μου συνεννοείται αν αυτή η συνάντηση θα γίνει αύριο ή μεθαύριο ή την Παρασκευή αλλά είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί κανένας υπουργός, κανείς δήμαρχος να πει "δώστε στον ΟΑΣΘ λεφτά για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων χωρίς εγγυήσεις για το ελληνικό δημόσιο"» τόνισε ο κ. Σπίρτζης μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM.

O ίδιος, έκανε λόγο για οριστική λύση σε ένα «σκάνδαλο 60 χρόνων της σύμβασης του ΟΑΣΘ» και πρόσθεσε: «Έχετε ξαναδεί σε ιδιωτικό οργανισμό που μέρος των εργαζόμενων είναι και ιδιοκτήτες, που δίνει εκατομμύρια το Δημόσιο, να εμπεριέχεται σ΄ αυτές τις επιδοτήσεις, το κέρδος των μετόχων; Γίνεται να έχουν πληρωθεί τα μερίσματα των μετόχων τον Ιούνιο και να χρωστούνται τα δεδουλευμένα; Από το 2009 έως σήμερα, έχει πάρει 1 δισ. επιδοτήσεις, έχει δώσει τα μερίσματα στους μετόχους και χρωστάει παντού».