Χοντρό επεισόδιο ανάμεσα στον Νικήτα Κακλαμάνη και τον Πάνο Σκουρλέτη σημειώθηκε στη Βουλή.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο υπουργός Περιβάλλοντος ζήτησε το λόγο για να απαντήσει στον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη τοποθετήθηκε επί της ομιλίας του κ. Σκουρλέτη.

Το γεγονός ότι σηκώθηκε όρθιος στα υπουργικά έδρανα και πήρε μόνος του το λόγο ανοίγοντας διάλογο με τον βουλευτή της ΝΔ, έκανε έξαλλο τον Νικήτα Κακλαμάνη που προήδρευε της συνεδρί��σης.

«Καταρχήν δεν σας έδωσα το λόγο και καθίστε κάτω!» είπε φωνάζοντας ο κ. Κακλαμάνης, με τον κ. Σκουρλέτη να απαντά: «Με ευγένεια ζήτησα…».

«Με ευγένεια σας ζητώ και εγώ λοιπόν να καθίσετε κάτω» απάντησε ο κ. Κακλαμάνης, πριν… γίνει εκ νέου έξαλλος με τον κ. Σκουρλέτη που τον ξαναδιέκοψε: «Μην διανοηθείτε να με ξαναδιακόψετε! Μιλάω κε Σκουρλέτη… Μιλάω!! Όταν μιλάει ο προεδρεύων, ο ερωτών ακούει! Απευθυνθήκατε 10 φόρες στον κ. Βαρβιτσιώτη και λέγατε “σας ερωτώ, σας ερωτώ και σας ερωτώ”. Και είπα στον κ. Βαρβιτσιώτη “σας δίνω άπαξ το λόγο ως εισηγητή”. Aν σηκωθούν άλλοι πέντε να σας απαντήσουν, θα απαντήσετε και στους πέντε; Και οι συνάδελφοι θα μιλήσουν αύριο, μετά την ονομαστική ψηφοφορία;».

«Για ένα λεπτό κ. πρόεδρε» είπε σε χαμηλούς τόνους ο κ. Σκουρλέτης.

«Λοιπόν, για ένα λεπτό» απάντησε ο κ. Κακλαμάνης, δίνοντάς του το λόγο.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, πάντως, πριν απαντήσει στον κ. Βαρβιτσιώτη είπε στον κ. Κακλαμάνη: «Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω άλλους τρόπους και να πω επί προσωπικού αλλά…».

«Οι άλλοι τρόποι με παλιά καραβάνα στο προεδρείο, αντιμετωπίζονται…» απάντησε ο κ. Κακλαμάνης.