Στον πάγο βάζει τη συζήτηση για το ελληνικό χρέος η Γερμανία, παραπέμποντας (το νωρίτερο) για το 2018.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών ξεκαθάρισε πως ισχύει η απόφαση που λήφθηκε στο Eurogroup του περασμένου Μαΐου.

Δηλαδή, αν χρειαστούν μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης χρέους, αυτά θα ληφθούν το νωρίτερο το 2018 και αφού ολοκληρωθεί επιτυχώς το τρίτο Μνημόνιο.

Handelsblatt: Ασκεί πιέσεις στον Γερμανό ΥΠΟΙΚ το ��ΝΤ

Την ίδια ώρα, η Handelsblatt σε δημοσίευμα με τίτλο «το ΔΝΤ ασκεί πιέσεις στον Σόιμπλε», επισημαίνει ότι η Μέρκελ και ο Σόιμπλε δεν θέλουν να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις έναν χρόνο πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, κύκλοι της κυβέρνησης του Βερολίνου επισημαίνουν ότι το ΔΝΤ έχει υποσχεθεί ότι θα αποφασίσει μέχρι το τέλος του 2016 εάν θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ωστόσο, άτομα που βρίσκονται κοντά στις διαπραγματεύσεις υποστηρίζουν ότι αν η ελληνική κυβέρνηση δεν υλοποιήσει τις συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις, «τότε η απόφαση του ΔΝΤ για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα βοήθειας θα τραβήξει μέχρι και τον επόμενο χρόνο», κάτι που δεν επιθυμεί η γερμανική πλευρά.