Μεγάλοι καβγάδες ξέσπασαν σήμερα στη Βουλή μεταξύ της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών.

Η αντιπαράθεση κορυφώθηκε με τον Άδωνη Γεωργιάδη να βάλλει κατά του Χρήστ��υ Σπίρτζη και αφού προηγουμένως είχαν οξυνθεί τα πνεύματα μεταξύ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και Ευκλείδη Τσακαλώτου για την τοποθέτηση συζύγου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην διοίκηση του υπερταμείου.

«Ο Σπίρτζης , ο πρωταγωνιστής του “Καλογρίτσας gate”! O κ. Σπίρτζης που έδινε τα έργα στον Καλογρίτσα, που κανόνιζε να πάρει την άδεια από την Τράπεζα Αττικής έχει τα μούτρα να εμφανίζεται και στη Βουλή» ανέφερε αρχικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. Αλλά όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μπάρκας παρατήρησε ότι «λέγεται Σπίρτζης και και όχι Σπρίτζης», όπως τον είχε αποκαλέσει προηγουμένως ο κ. Γεωργιάδης, ο τελευταίος επανήλθε με νέους και πιο βαρείς χαρακτηρισμούς, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: «Το ίδιο αρχιλαμόγιο είναι, λαμόγιο! Ψηφίστε ιδιωτικοποιήσεις… Ψεύτες, φαρισαίοι, υποκριτές»!

Οι βαριές κουβέντες του Άδωνη Γεωργιάδη ήρθαν λίγο μετά τις διαβεβαιώσεις του Χρήστου Σπίρτζη ότι δεν θα ιδιωτικοποιηθούν όλες οι ΔΕΚΟ που μπαίνουν στο υπερταμείο, όπως για παράδειγμα η εταιρία Κτηριακές Υποδομές ΑΕ. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξηγούσαν πως αναγκάστηκαν να δεχθούν να μπει η ΕΥΔΑΠ στο υπερταμείο, ενώ ο Ευκλειδης Τσακαλώτος δεσμεύτηκε ότι επι ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ιδιωτικοποιηθεί το νερό. «Έχει δίκιο ο κ. Γεωργιάδης δεν αποκλείεται να πάνε για ιδιωτικοποίηση, αλλά όσο είμαι εγώ υπουργούς και η κυβέρνηση μας δεν πρόκειται να γίνει» διαβεβαίωσε.

«Κάνουμε πράγματα που δεν θα θέλαμε, να βάλουμε το νερό στο υπερταμείο δεν το θέλαμε, αυτή είναι η αλήθεια» παραδέχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς.