Πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε το απόγευμα με ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού και της ΝΔ, μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Κουμουτσάκου, με αφορμή την απόσυρση Καλογρίτσα από την διεκδίκηση τηλεοπτικής άδειας.
«Η Νέα Δημοκρατία δίνει αυτή τη στιγμή την ύστατη μάχη, προκειμένου να υπερασπιστεί ένα καθεστώς ανομίας, αυθαιρεσίας και διαπλοκής που κυριάρχησε στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο επί σχεδόν 30 χρόνια.

Το Δημόσιο έχει εισπράξει ήδη 65 εκατ. ευρώ μέχρι στιγμής για το τίμημα των τηλεοπτικών αδειών. Αναμένεται να εισπράξει άλλα περίπου 20 εκατ. (από τα συνολικά 61,5 εκατ. ευρώ) με την καταβολή της πρώτης δόσης του τιμήματος από τον τέταρτο υπερθεματιστή. Το τίμημα χρήσης των συχνοτήτων, θα ανέλθει τελικά από 246 σε 255 εκατ. ευρώ.

Η αγωνία της ΝΔ μπροστά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης, είναι περισσότερο από ορατή. Ο κ. Κουμουτσάκος απαίτησε σήμερα την ακύρωση της διαδικασίας, δηλώνοντας ότι τα χρήματα αυτά πρέπει να επιστραφούν» υποστηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως υποστηρίζει, «αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ δεσμεύεται να επιστρέψει:

- 14,5 εκατ. ευρώ στον κ. Αλαφούζο,
- 24,6 εκατ. ευρ�� στον κ. Μαρινάκη,
- 25,3 εκατ. ευρώ στον κ. Κυριακού,
- 3 εκατ. (εγγυητική επιστολή) στον κ. Καλογρίτσα».

Παράλληλα, κατηγορεί τον κ. Κουμουτσάκο ότι «στοχοποιεί και εκβιάζει, με αδιανόητο για ευνομούμενη χώρα, τρόπο την Επιτροπή του διαγωνισμού» και καταλήγει:

«Η λέξη "εξευτελισμός" είναι λίγη! Μιλώντας για "πόθεν έσχες", ας ενημερώσει ο κ. Κουμουτσάκος που κόπτεται σήμερα για τη νομιμότητα, αν υπήρξε ο οποιοσδήποτε έλεγχος πόθεν έσχες, έστω και στα πενιχρά 18 εκατ. ευρώ, με τα οποία παραχωρήθηκε στην Digea των καναλαρχών το μονοπώλιο παροχής των ψηφιακών συχνοτήτων. Ο ελληνικός λαός περιμένει μια ξεκάθαρη απάντηση».

Κουμουτσάκος: «Κ��ίτα ποιος μιλάει»

Σε ανταπάντησή του στο γραφείο τύπου του πρωθυοπουργού, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος δήλωσε:
«Κοίτα ποιος μιλάει! Η κυβέρνηση, που διασύρεται με το διαγωνισμό - επιθεώρηση και έχει παγιδευτεί στον ιστό της αδιαφάνειας και της διαπλοκής, που η ίδια έφτιαξε, έχει το πολιτικό θράσος να ασκεί κριτική στη Νέα Δημοκρατία.
Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει για το φιάσκο που ερχόταν. Δεν μας άκουσαν. Τώρα είναι ολοφάνερο ότι ο διαγωνισμός τους κατέπεσε στη συνείδηση του κόσμου, αλλά και στην πράξη. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και φτηνός λαϊκισμός».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: