«Η Κομισιόν παρεμβαίνει από τη στιγμή που έχει σχηματίσει την εντύπωση ότι η διαδικασία χορήγησης των αδειών θίγει την πολλαπλότητα των απόψεων και τ��ν ελευθερία του τύπου» ανέφερε σήμερα σε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες ο επίτροπος Έττινγκερ, σχετικά με το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών στην Ελλάδα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για κυρώσεις, εφόσον αποδειχθεί κάτι τέτοιο.

«Το ερώτημα αν οι άδειες θα είναι για 4, 5, 6 ή 10 για δημόσιους ή ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς είναι, βασικά, (per se), υπόθεση των εθνικών κρατών και της ελεύθερης διαδικασίας λήψης αποφάσεων των κοινοβουλίων» διευκρίνισε ο επίτροπος, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου.

Ο Έττινγκερ όμως πρόσθεσε:

«Δέχομαι από την Ελλάδα προειδοποιήσεις ότι η κυβέρνηση θέλει να καθυποτάξει τον τύπο και τους καναλάρχες. Σε περίπτωση που η Κομισιόν διαθέτε�� αποδεικτικά στοιχεία τότε, ενδεχομένως, θα μπορούσαμε να κινηθούμε εναντίον της στη βάση της Συνθήκης για τη λειτουργία της ΕΕ. Η όλη υπόθεση βρίσκεται υπό εξέταση».

Ο επίτροπος ανέφερε ακόμα ότι για το θέμα συνεργάζεται και με δύο Έλληνες ευρωβουλευτές που δεν κατονόμασε.