Νέο νομοσχέδιο, το οποίο θα επικεντρώνεται κυρίως σε αυστηροποίηση των ποινών, που δεν αποκλείεται να οδηγεί ακόμα και σε φυλάκιση όσων παρανομούν, για όσους δεν εφαρμόζουν την υφιστάμενη νομοθεσία ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Στο ίδιο νομοσχέδιο αναμένονται και... εκπλήξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρχουν προβλέψεις ακόμα και για αποζημιώσεις σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότερες από τις προβλεπόμενες τώρα τέσσερις άδειες περιεχομένου εθνικής εμβέλειας.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Παππάς μαζί με το επιτελείο του εξετάζουν το ενδεχόμενο να σταματήσει η προβολή διαφημιστικών στη ΕΡΤ.

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση θα μείνει μόνο με το ανταποδοτικό τέλος, ενώ τα περίπου 5 με 6 εκατ. ευρώ που αντλεί από διαφημίσεις θα παραμείνουν στην αγορά και θα προστεθούν στη διαφημιστική πίτα που θα διεκδικούν ο τέσσερις νέοι καναλάρχες εθνικής εμβέλειας την επόμενη δεκαετία.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να συζητηθεί αυτές τις μέρες στις αρμόδιες επιτροπές, καθώς φαίνεται ότι στόχος είναι να ψηφιστεί το αργότερο την Τετάρτη 5/10 ή την Πέμπτη 6/10.