​Για τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά και τις διαπραγματεύσεις ώστε να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση μίλησε ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιθώριο της συνόδου του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Ερωτηθείς για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και τις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση ότι επιδιώκει να στήσει τη δική της διαπλοκή, ο κ. Παππάς σταθερός στις απόψεις και τις ιδεοληψίες του υποστηρίζει πως στο παρελθόν αντί της δημοπράτησης υπήρχε ένα είδος καρτέλ των ιδιωτικών παρόχων που έσπασε τώρα από την κυβέρνηση και γι’ αυτό δέχεται επιθέσεις, χωρίς βέβαια να τοποθετείται για μια ακόμα φορά για τα απίστευτα προκλητικά που έχουν αποκαλυφθεί τις τελευταίες μέρες από το Star για το περίφημο «Βοσκοτόπι TV».

Όσον αφορά στην κριτική που δέχεται η Ελλάδα ότι για μια ακόμα φορά καθυστερεί και μέχρι στιγμής έχει υλοποιήσει μόνο δύο από τα 15 προαπαιτούμενα για να κλείσει δεύτερη αξιολόγηση, ο κ. Παππάς απάντησε ότι έχουν υλοποιηθεί τα δύο πιο δύσκολα project, το συνταξιοδοτικό και το φορολογικό, επισημαίνοντας ότι τα ζητήματα που εκκρεμούν δεν είναι δύσκολο να περάσουν πολιτικά.

Διαβεβαιώνει μάλιστα ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην αξιολόγηση, όπως είχε γίνει πέρσι, επισημαίνοντας ότι αυτή τη φορά υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης με την Ευρώπη και ότι η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τάχιστα τα συμφωνηθέντα.

Σε ερώτηση τέλος ότι ως σοσιαλιστές υλοποιούν μεταρρυθμίσεις φιλικές προς τις αγορές, ο υπουργός Επικρατείας, επικαλούμενος το παράδειγμα του ΕΝΦΙΑ τόνισε πως η κυβέρνηση εισπράττει άλλα 2,6 δις, έχοντας όμως μεταφέρει τα φορολογικά βάρη στους εύπορους, ενώ την ίδια ώρα, όπως είπε, έχει διασφαλιστεί ότι δε θίγονται οι συντάξεις κάτω των 1.500 ευρώ.