«Σε περίπτωση που δεν καταβληθεί η δόση, οι υπερθεματιστές θα χάσουν 3 εκ. ευρώ την εγγυητική και την άδεια, όπως προβλέπεται» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας στην ΕΡΤ καθώς σήμερα στις 15.00 εκπνέει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Όπως τόνισε ο ίδιος, εάν κάποιος χάσει την άδεια, την θέση του θα την πάρει ο επόμενος επιλαχών, ο κ. Σαββίδης.

Πάντως, ο κ. Κρέτσος εξέφρασε την… πίστη του στον κ. Καλογρίτσα, δηλώνοντας πεπεισμένος ότι και οι δύο υπερθεματιστές που δεν έχουν καταβάλλει ακόμη τη δόση (Καλογρίτσας και Κυριακού) θα το κάνουν μέχρι τη λήξη της διορίας.

Ο γ.γ. Ενημέρωσης πιάστηκε ολίγον τι... αδιάβαστος αφού ισχυρίστηκε ότι «ουσιαστικός λεγχος του πόθεν έσχες έγινε από την πρώτη στιγμή» και πρόσθεσε ότι ο έλεγχος έγινε... με μέγιστη επιμέλεια! Και όχι μόνο αυτό, αλλά τόνισε πως από 2 υπερθματιστές, ένας εκ των οποίων ο κ. Καλογρίτσας, ζητήθηκαν και έξτρα δικαιολογητικά! Απλά, κε Κρέτσο, μερικές... λεπτομέρειες με ανύπαρκτες εγγυήσεις και δάνεια ξέφυγαν!

Ο γ.γ. Ενημέρωσης έδειξε ότι ούτε η ίδια η κυβέρνηση ξέρει πως να κινηθεί στο θέμα αφού ισχυρίστηκε πως η προκήρυξη προέβλεπε στη συνέχεια έναν έλεγχο για όσους κέρδισαν στη δημοπρασία και για την οικονομική επάρκεια και τη νομιμότητα των χρημάτων (απορία: αφού -όπως ισχυρίζεται- έγινε ο ουσιαστικός και με μέγιστη επιμέλεια έλεγχος, γιατί πάλι έλεγχος και μά��ιστα στη συνέχεια;;;).

Μάλιστα, τόνισε -σαν μην τρέχει τίποτα- ότι η επιτροπή ενστάσεων (η οποία έχει αναλάβει εξ ανάγκης -λόγω των ενστάσεων- να κάνει αυτό δεν έγινε εξ αρχής με τα πόθεν έσχες) έχει δύο εβδομάδες περιθώριο για να ολοκληρώσει τους ελέγχους.

Στη συνέχεια, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι δεν ήθελε να γίνει ο διαγωνισμός, ενώ σχολιάζοντας τις μηνύσεις τόσο της ΝΔ όσο και του Alpha, έκανε λόγο για μεθόδευση κάποιων με στόχο να εκφοβίσουν (αλήθεια σε ποιο ανεπτυγμένο δυτικό κράτος θεωρείται εκφοβισμός η προσφυγή στη Δικαιοσύνη;).

Ο κ. Κρέτσος θυμήθηκε (τώρα) και το ΕΣΡ λέγοντας ότι «πρέπει να συγκροτηθεί γρήγορα», επισημαίνοντας ότι πρέπει να κάνει το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο τον διαγωνισμό για τις περιφερειακές άδειες (για τις πανελλαδικές δεν έπρεπε δηλαδή, μας λέτε;).

Δείτε ακόμη:

Τηλεοπτικές άδειες: Σήμερα ΛΗΓΕΙ η προθεσμία για την πρώτη δόση-Θα εκπέμψει το «βοσκοτόπι tv»;

Παππάς: Εμείς προχωράμε, η ΝΔ ας μας κάνει μήνυση!

Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ για τη μήνυση σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες

Κυβερνητικό αλαλούμ για τις άδειες - Σε σύγχυση ο Παππάς: Προαναγγέλει αλλαγές… στον νόμο Παππά