​Στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προσωπικά καταλογίζει ευθύνες για την υπόθεση Καλογρίτσα η Νέα Δημοκρατία, επικαλούμενη το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) που εστάλη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των Μέσων Ενημέρωσης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ, «από την ημέρα που ο κ. Τσίπρας ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, το πιστοδοτικό όριο του κ. Καλογρίτσα πολλαπλασιάστηκε με αποτέλεσμα να λάβει δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ορισμένα εκ των οποίων φαίνεται ότι συνδέονται με την προσπάθειά του να πάρει μια από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες». Είναι ο ίδιος εργολάβος που παίρνει το ένα δημόσιο έργο μετά το άλλο από τον κ. Σπίρτζη, προσθέτει η Πειραιώς.

«Η Κυβέρνηση των κ. Τσίπρα - Παππά - Καμμένου είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη στον ελληνικό λαό. Το πόρισμα – καταπέλτης αποδεικνύει ότι στην Τράπεζα Αττικής υπήρχαν σημάδια έντονης κακοδιαχείρισης και συστημικής ανεπάρκειας. Πέραν των πολύ σημαντικών άλλων ευρημάτων, αναδεικνύονται και οι προνομιακές σχέσεις που απολάμβανε ο ένας από τους τέσσερις νέους καναλάρχες, που αποτελούν την επιτομή της διαπλοκής» τονίζεται στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Υπενθυμίζουμε ότι η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού έχει ανακηρύξει από τις 9 Σεπτεμβρίου τους τέσσερις οριστικούς υπερθεματιστές χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί πλήρης και ενδελεχής έλεγχος πόθεν έσχες, όπως ο νόμος και η προκήρυξη απαιτούν. Οι ευθύνες για την Κυβέρνηση και προσωπικά για τον κ. Τσίπρα, είναι βαρύτατες» σημειώνει, ��αι καταλήγει:

«Η σιωπή του όμως είναι εκκωφαντική και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του. Δεν μπορεί πλέον ο κ. Τσίπρας να κρύβεται πίσω από τον υπουργό - καναλάρχη κ. Παππά».

Mιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής άφησε αιχμές κατά του Γιάννη Στουρνάρα για τους ελέγχους στην Attica Bank, δηλώνοντας ότι «περιμένω από την ΤτΕ ελέγχους στα θαλασσοδάνεια της τελευταίας δεκαετίας».

"Δεν υπάρχουν επιλεκτικές σχέσεις της κυβέρνησης με κανέναν επιχειρηματία, αυτά τα έκαναν οι προηγούμενοι" επιμένει σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης αναφερόμενος στην υπόθεση της Τράπεζας Αττικής και τις δανειοδοτήσεις Καλογρίτσα.