Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τις μεθοδεύσεις της στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών εξαπέλυσε ο Μάκης Βορίδης, Συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της ΝΔ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.

«Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το σκάνδαλο αυτό ελαφρά. Είναι κακούργημα οι πράξεις αυτές και πρέπει να ελεγχθούν. Αν αποδειχτεί ότι ο κος Τάδε δεν έχει φράγκο αλλά πήγε στον διαγωνισμό και πήγε για πλάκα, αυτός ο διαγωνισμός υφίσταται; Υπάρχει; Και πολιτικά; Έχει ακυρωθεί πρώτα απ’ όλα στη συνείδηση του λαού. Έχουμε μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο και η ηθική νομιμοποίησή του έχει συμπαρασύρει την κυβέρνηση. Πρέπει να πάρει πίσω η κυβέρνηση ό,τι έχει δημιουργήσει», τόνισε στον Alpha 989.

O κ. Βορίδης διατύπωσε αιχμές και για τη στάση της Δικαιοσύνης στο ζήτημα, επισημαίνοντας: «Ως τώρα θα έπρεπε να έχουν κινηθεί 17 εισαγγελείς. Δεν είπε κανείς “καθίστε, δεν ξέρουμε τί γίνεται εδώ”, μιλάμε για δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Δεν μπορεί να έχουν ξεφύγει όλα αυτά από τη δικαιοσύνη», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «η επιτροπή "πόθεν έσχες" έχει κάνει παράνομες πράξεις, τί θα γίνει αν αποδειχθεί ότι κάποιος δεν είχε φράγκο και χτύπαγε στον διαγωνισμό»; «Το αφήγημα της κυβέρνησης ήταν η σύγκρουση με τη διαπλοκή και καταλήγουμε ότι πρέπει να κλείσουν δύο κανάλια για να ανοίξει κανάλι ένας άνθρωπος που δεν έχει πενηνταράκι», σχολίασε στη συνέχεια ο κ. Βορίδης, ενώ αναφέρθηκε στη «φωτογραφία του κου Καλογρίτσα που κάθεται «"πρώτο τραπέζι πίστα" σε ομιλία του Παππά στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. Μήπως υπάρχει καμία πολιτική σύνδεση; Πήγαν να αποφύγουν το ζήτημα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αλλά τελικά θα έρθει και ο Παππάς και οι υπερθεματιστές να μας πουν τί γίνεται».

«Η προκήρυξη του κου Παππά λέει ότι πρέπει να προσδιορίζεται ο τρόπος κτήσης και η προέλευση των χρημάτων των υπερθεματιστών. Ποιος θα το βρει αυτό; Μια επιτροπή ή ένας ελεγκτής. Τί πρέπει να κάνει η επιτροπή; Ένας κύριος είπε ότι δίνει 50 εκ ευρώ για την άδεια, η επιτροπή λοιπόν πρέπει να ελέγξει τα χρήματα και την προέλευσή τους. Τα κτήματα τα δίνει ο 1ος κύριος για να πάρει την άδεια. Ανακαλείται αυτό το πληρεξούσιο; Ποια είναι η αξία του νομικά; Ο κ. Καραμπάτσος είπε «δικά μου είναι ό, τι θέλω τα κάνω». Τότε τί κοιτάμε στο πόθεν έσχες; Έχουμε καταλάβει γιατί βάζουμε τη διαδικασία πόθεν έσχες; Για τη διαπλοκή και να ξέρουμε ότι οι σχέσεις είναι καθαρές. Ο Παππάς το έβαλε. Επίσης, από το 2011 μέχρι το 2016 η κτηματαγορά έχει καταρρεύσει, το έχει ακούσει κανείς αυτό; Και ποια είναι η τράπεζα που θα δεχτεί να χορηγήσει δάνειο με κτήματα;», διερωτήθηκε ο κ. Βορίδης.