Στο κενό πέφτουν οι γέφυρες του Νίκου Φίλη προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο μετά τον «Ιερό Πόλεμο» που ακολούθησε των δηλώσεών του για το ρόλο της Εκκλησίας κατά την κατοχή και τη χούντα.

Το ανοικτό κάλεσμα του υπουργού Παιδείας -μέσω της επιστολής του- για συνάντηση, «τρώει πόρτα» αφού -σύμφωνα με πληροφορίες- η Αρχιεπισκοπή θέλει να κρατήσει χαμηλά τους τόνους στο θέμα και επομένως να μην γίνει συνάντηση.

Το Μέγαρο Μαξίμου, από την πλευρά του, στηρίζει τον Νίκο Φίλη, αλλά επιλέγει το «ουδέν σχόλιο» όσον αφορά τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, θέλοντας επίσης να ρίξει τους τόνους.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν κυβερνητικές πηγές στο star.gr, «η συζήτηση για θέματα σχέσεων εκκλησίας-κράτους οφείλει να διεξάγεται με νηφαλιότητα με δεδομένο το σεβασμό στις εκκλησιαστικές αρχές, αλλά και τη συνταγματικά κατοχυρωμένη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους».

Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εταίρος και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος στηρίζει ξεκαθάρα τις θέσεις της Εκκλησίας και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, συμφώνησαν να συναντηθούν την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 12.30.

Δείτε ακόμη:

Απάντηση Φίλη σε Ιερώνυμο: Αντικείμενο επιστημονικού διαλόγου οι σχέσεις Εκκλησίας-χούντας

Ο Ιερώνυμος απαντάει στον Φίλη-«Η Εκκλησία είναι υπόθεση ενός λαού και όχι ενός υπουργού»

ΘΥΕΛΛΑ για τα θρησκευτικά! Αδειάζει τον Φίλη ο Καμμένος και συναντά τον Ιερώνυμο