Μαύρο και άραχνο βλέπουν το οικονομικό μέλλον τους 7 στους 10 Έλληνες.

Σύμφωνα με την έρευνα της ProRata για την Εφημερίδα των Συντακτών (μέρος β’), το 68% προβλέπει ότι η οικονομία της χώρας θα χειροτερέψει το επόμενο δωδεκάμηνο, του 21% ότι θα μείνει ίδια, του 8% ότι θα βελτιωθεί λίγο.

Ανάλογη απαισιοδοξία υπάρχει και όσον αφορά την προσωπική οικονομική κατάσταση, όπου 6 στους 10 προβλέπουν ότι θα χειροτερέψει στον επόμενο χρόνο και το 33% πως θα μείνει ίδια. Μόλις ένα 5% απαντά πως θα βελτιωθεί λίγο.

7_1.jpg
Όσον αφορά την καθημερινότητα των πολιτών και ειδικότερα την ικανοποίηση από τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Δημοσίου, το 23% εκτιμά ότι έχει χειροτερέψει σημαντικά, το 24% ότι έχει χειροτερέψει ελαφρώς, το 37% ότι έχει παραμείνει ίδια, το 10% ότι έχει βελτιωθεί ελαφρά, το 1% ότι έχει βελτιωθεί σημαντικά και το 5% «Δ.Ξ/Δ.Α».

Από το τμήμα των ψηφοφόρων που βλέπει σημαντική επιδείνωση, το 41% λέει πως, εάν γίνονταν αύριο εκλογές, θα ψήφιζε ΝΔ και το 4% ΣΥΡΙΖΑ. Απ' όσους λένε ότι η κατάσταση παραμένει ίδια, το 26% επιλέγει ΝΔ και το 22% ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος, από εκείνους που βλέπουν ελαφρά βελτίωση το 49% θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ και το 5% ΝΔ.

Δείτε ακόμη:

Δημοσκόπηση στον 1 χρόνο κυβέρνησης: Αντίο ελπίδα - Θυμός και αγωνία για 8 στους 10 Έλληνες