Έντονη κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Σταύρος Θεοδωράκης από τα Ιωάννινα, μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Θωμά Μπένγκα.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού έκανε λόγο για ανεπίτρεπτη καθυστέρηση της κυβέρνησης στο θέμα των προαπαιτούμενων: «Αυτά έπρεπε να είχαν λυθεί. Τώρα, τελευταία στιγμή φέρνει όλες μαζί τις διατάξεις, μήπως μπορέσει και πάρει το οκ, από τους Ευρωπαίους και μπουν τα λεφτά τα οποία μας έχουν υποσχεθεί. Έχουν καθυστερήσει και δεν νομίζω ότι μπορούμε σε αυτή τη φάση να υποσχεθούμε, να βοηθήσουμε την κυβέρνηση. Γιατί της είχαμε επισημάν��ι τόσο καιρό ότι, πρέπει να κάνει κάποιες κινήσεις και δεν τις έκανε».

Ο κ. Θεοδωράκης έριξε φαρμακερά βέλη κατά της κυβέρνησης λέγοντας πως «οι σχέσεις διαπλοκής αναπτύσσονται πολύ εύκολα» και πως «περνάμε από διαπλοκή σε διαπλοκή».

Παράλληλα, εξέφρασε την ευχή την επόμενη Παρασκευή να δώσει ο πρωθυπουργός το παρών στη Βουλή ώστε να γίνει μια διεξοδική συζήτηση «για τα νέα προβλήματα που έχουν ανακύψει στην ενημέρωση, στην πληροφόρηση, με τα προβλήματα που έχουν σχέση με την καινούρια διαφθορά που στήνεται στον χώρο των τηλεοπτικών μέσων».

Ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι το Ποτάμι συνεχίζει την προσπάθεια για την ανανέωση του πολιτικού συστήματος, ενώ σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των τελευταίων ημερών στο Ωραιόκαστρο και στη Φιλιππιάδα είπε πως «έχουμε υποχρέωση να αγκαλιάσουμε σαν δικά μας παιδιά τα παιδιά των μεταναστών και να τους προσφέρουμε παιδεία».