Κυβερνητικό αλαλούμ επικρατεί με τις τηλεοπτικές άδειες.
Την αρχή έκανε ο Λευτέρης Κρέτσος που -μετά την ανακοίνωση της ΓΓΕΕ για οριστικούς υπερθεματιστές- δήλωσε στο «Κόκκινο» πως «σε κανέναν αυτή τη στιγμή δεν έχει χορηγηθεί άδεια, δεν έχει βγει υπουργική απόφαση». Τη σκυτάλη πήρε στη συ��έχεια ο Νίκος Παππάς, ο οποίος δείχνει να βρίσκεται σε σύγχυση, προαναγγέλλοντας μάλιστα νομοθετική ρύθμιση… για τον νόμο του!
«Οι τέσσερις υποψήφιοι είναι οριστικοί υπερθεματιστές, δεν έχουν άδειες. Πρέπει να ασχοληθεί η επιτροπή ενστάσεων και να καταβληθεί το τίμημα τη Δευτέρα για να ολοκ��ηρωθεί η διαδικασία» είπε ο υπουργός Επικρατείας στη Βουλή, ο οποίος μπροστά στο πολιτικό αδιέξοδο από τον ορυμαγδό αποκαλύψεων για το διάτρητο πόθεν έσχες, τον πλημμελή έλεγχο της Επιτροπής και τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για εύνοια του κ. Καλογρίτσα, ο κ. Παππάς θολώνει τα νερά και δείχνει ότι κάνει δεύτερες σκέψεις.
Τώρα, λοιπόν, υποστηρίζει ότι ο έλεγχος πόθεν έσχες δεν ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση της Γ��Ε που τους ορίζει οριστικούς υπερθεματιστές αλλά με τη διαδικασία των ενστάσεων των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό. Ωστόσο, αναρωτιέται κανείς: τι άλλαξε και τώρα αποφασίστηκε να γίνει (ουσιαστικός) έλεγχος πριν την ανακήρυξη των νέων καναλαρχών; Και τι θα γινόταν εάν δεν γίνονταν οι ενστάσεις; Θα είχαμε νέους καναλάρχες χωρίς έλεγχο;
Την ίδια ώρα, ο κ. Παππάς, σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, προαναγγέλλει νομοθετική ρύθμιση που θα επιβάλλει στη DIGEA να μεταδίδει μόνο πρόγραμμα αδειοδοτημένων σταθμών και θα αυστηροποιεί το πλαίσιο των ποινικών κυρώσεων σε περίπτωση παράβασης.
Ουσιαστικά, δηλαδή, ο κ. Παππάς αφήνει δύο ανοικτά παράθυρα: αφενός για αλλαγές στο περιθώριο των 90 ημερών που προβλέπει ο δικός του νόμος για τα κανάλια και αφετέρου για την αυστηροποίηση των ποινών για μη συμμόρφωση. Δηλαδή, αν πχ. μετατραπεί σε κακούργημα η παράβαση, θα μπορεί ενδεχομένως κάποιος να μπει φυλακή επειδή... εκπέμπει;
Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως θα χορηγηθεί εξάμηνη προθεσμία για τη συμμόρφωση προς την υποχρέωση μετάδοσης και διανομής προγραμμάτων των αδειοδοτημένων σταθμών εθνικής εμβέλειας σε τεχνολογία υψηλής ευκρίνειας (High Definition). Μετά από δυο χρόνια, είπε, θα πρέπει και όλες οι παραγωγές να γίνονται σε τεχνολογία υψηλής ευκρίνειας.
Τέλος, ο κ. Παππάς τόνισε πως η πολιτεία θα εγγυηθεί το σταθερό πλαίσιο, το οποίο δεν θα πρέπει να υπονομευτεί ούτε από μια αλλαγή του αριθμο�� των αδειών ούτε από την δυνατότητα δικτύωσης περιφερειακών σταθμών.
Δείτε ακόμη: