Δύο τουρκικές και... μόνο σημαίες υπήρχαν πίσω από τον Έλληνας πρωθ��πουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο ης Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την σημερινή τους συνάντηση στη Νέα Υόρκη! Σημειολογικά, στην… κυριολεξία, η γαλανόλευκη υπήρχε μόνο σε ένα μικρό σημαιάκι μπροστά τους, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σωρεία αρνητικών σχολίων για την ελληνική κυβέρνηση στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η απάντηση από κύκλους της κυβέρνησης και του ΥΠΕΞ ήταν ότι αυτό προβλέπεται βάσει πρωτοκόλλου, καθώς ο κ. Τσίπρας είναι πρωθυπουργός και ο κ. Ερντογάν πρόεδρος κράτους.
Μαξίμου και ΥΠΕΞ ξέχασαν να διευκρινίσουν όμως ότι παρότι έτσι προβλέπει, όντως, το πρωτόκολλο, σπάνια τηρείται και ότι για λόγους διπλωματικής αβροφροσύνης συνήθως τοποθετούνται οι σημαίες και των δύο κρατών (και ακόμη περισσότερο σε μία ελληνοτουρκική συνάντηση για ευνόητους λόγους).
tsipras oland.png


Aυτό άλλωστε συνέβη και στη συνάντηση Σαμαρά – Ερντογάν, αλλά και σε συναντήσεις του κ. Τσίπρα με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρ. Ολάντ και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπ. Ομπάμα...
samaras erdogan.png
tsipras obama.png